Mikä Sebastian Vetteliä riivaa Ferrarilla? Entinen tallipari heittää selvän vaatimuksen tilanteen parantamiseksi

Kymmenen kuukautta ilman voittoja F1-sarjassa ajanut Sebastian Vettel voi yhä nousta takaisin lajin huipulle, uskoo nelinkertaisen mestarin pitkäaikainen tallikaveri Mark Webber.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Itävallan GP suorana 28.-30.6.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Vettel on pudonnut Ferrarin heikon tason myötä jo 76 pistettä MM-sarjaa johtavan Lewis Hamiltonin taakse. Red Bullilla saksalaisen kanssa kisannut Webber luottaa yhä Vetteliin, vaikka tämän voitoton putki on venynyt jo 16 kisaan eikä himoittua Ferrari-mestaruutta kuulu vieläkään. Webber kääntää katseet tiimin tekemiseen.

– Minusta hän tarvitsee pari luutnanttia lisää. Hänen vastuunsa tallissa pitää pienentyä ja hänen pitää saada enemmän vahvistusta siitä, että maanantaista perjantaihin tehtävät työt hoidetaan, Webber kommentoi uutistoimisto Reutersille.

– Sebillä on taidot yhä tallella, mutta on todellinen haaste pysyä Mercedeksen ja Lewis Hamiltonin edellä viikosta toiseen, Webber jatkaa.

Vuodesta 2015 Ferraria tähdittänyt Vettel on Italiassa täysin erilaisessa painetilanteessa kuin aiemmin.

– Red Bull on kuin F3-talli verrattuna Ferrariin. Joka päivä Gazzetta dello Sportissa on juttu Ferrarista. Se on siellä uskonto eikä kuskina ole helppo olla, Webber arvioi.

– Jos katsot, milloin Ferrari suoritti parhaimmillaan, täytyy mennä takaisin Ross Brawnin ja Jean Todtin aikoihin. Heillä oli silloin iso kulttuurisekoitus, ja minusta se on yhä hiukan puuttuva linkki, Webber toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat