F1-sarjan tähtikuski joutui nielemään ylpeytensä, kun varikkomuurilta kantautui epämieluisa viesti: "Tästä ei ole luvassa käsirysyä"

3:40
Lando Norris äänestettiin Imolassa Päivän kuljettajaksi.

Täksi kaudeksi McLarenille siirtynyttä Daniel Ricciardoa pidetään yhtenä F1-sarjan parhaista kuljettajista, mutta 31-vuotias australialaiskuljettaja on saanut nähdä jo kahdessa ensimmäisessä kilpailussa sen, ettei hän pääse helpolla 10 vuotta nuoremman tallikaverinsa Lando Norrisin rinnalla.

On selvää, että tallista toiseen siirtyneellä kuljettajalla vie oma aikansa tottua uuteen ympäristöön, mutta yhtä kaikki Norris on ottanut alkukaudesta tukevan otteen McLarenin ykköskuskin statuksesta.

Ricciardo on ollut kaksikosta nopeampi kauden molemmissa aika-ajoissa, mutta Norris on vienyt nimiinsä molemmat kilpailut. Pisteet ovat tässä vaiheessa Norrisille 27–14.

Sunnuntaina Imolassa Ricciardo joutui tekemään tilaa Norrisille.

– Minulla on paljon enemmän vauhtia, en vain pysty käyttämään sitä tällä hetkellä. Tarvitsen puhdasta ilmaa, Norris raportoi tallilleen 16. kierroksella ajaessaan sekunnin päässä Ricciardosta.

McLarenin varikkomuuri ynnäili hetken kierrosaikoja yhteen ja otti sitten 17. kierroksen alettua yhteyden Ricciardoon.

– Daniel, haluamme vaihtaa sijoitukset. Meidän täytyy nähdä Landon vauhti puhtaassa ilmassa.

Ricciardo nosti jalan kaasulta 7. mutkan jälkeen aukeavalla suoranpätkällä ja päästi Norrisin ohitseen. McLarenin päätös osoittautui nopeasti oikeaksi.

Norris ehti ajaa Ricciardon perässä kahdeksan kierrosta (9–16) ja oli niistä seitsemällä tallikaveriaan nopeampi. Erot kierrosajoissa olivat 0,002–0,929 sekuntia Norrisin hyväksi.

Kun Norris pääsi ohi, hän oli seuraavien kahdeksan kierroksen aikana 0,501–3,437 sekuntia Ricciardoa nopeampi, ja heidän välinen eronsa kasvoi näiden kierrosten aikana yli yhdeksään sekuntiin.

Norris oli lopputuloksissa kolmas, Ricciardo kuudes.

– Minun täytyi niellä ylpeyteni, kun tallimääräys tuli. Talli toimi reilusti. He antoivat minulle aikaa yrittää näyttää vauhtini. Muutamalla kierroksella minulla oli mahdollisuus tehdä kunnollinen aika. Kun yritin kovemmin, aloin kuluttaa oikeaa eturengasta, Ricciardo sanoi Sky Sportsin haastattelussa Racingnews365-sivuston mukaan.

– Ehdin näyttää nopeuteni, ja tänään sitä ei ollut riittävästi. Tästä ei ole luvassa käsirysyä. Talli toimi reilusti.

Ricciardo ei ole yllättynyt siitä, että uuteen talliin siirtymisessä on omat vaikeutensa. Hän teki vastaavan hyppäyksen vain kaksi vuotta sitten siirtyessään Red Bullilta Renault'lle.

– En ole aliarvioinut muutosta. Olin tietoinen kaikesta jo silloin, kun siirryin Renault'lle. Valitettavasti tässä vain menee aikaa. Kausi on pitkä, olemme ajaneet vasta kaksi kisaa, mutta toki haluaisin olla jo nopeampi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja