F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottas ennustaa yllättävää lopputulosta viikonlopun kohutusta sääntöuudistuksesta: "Yhtäkkiä kaikki työ otetaan pois"

4:48
C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen kertoo tiivistetysti, mistä Mercedeksen kohutussa party modessa on kyse.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n äkillinen päätös puuttua F1-tallien käyttämiin moottorikarttoihin saattaa näkyä kisoissa Mercedeksen entistä ylivoimaisempana vauhtina, Valtteri Bottas ennakoi.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 4.-6.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

FIA teki elokuussa yllätysilmoituksen tiedotettuaan eri moottoriasetusten käytön aika-ajoissa ja kisassa. Tähän asti tallit ovat voineet ottaa esimerkiksi aika-ajon lopussa kaikki tehot irti koneistaan ja toisaalta asettaa ne säästöliekille kisassa.

Alun perin muutoksen oli tarkoitus tulla voimaan jo edellisessä kisassa Belgiassa, mutta tallit halusivat lisää valmistautumisaikaa, joten siirtymää pidennettiin tämän viikonlopun Italian kilpailuun.

Muutoksella on pyritty iskemään nimenomaan Mercedeksen hurjaan teholoikkaan aika-ajoissa, mutta Valtteri Bottaksen mukaan rajoituksella saatetaan siirtää tehot vain muuhun käyttöön.

– Me ehkä tulemme aika-ajossa vähän ottamaan takapakkia, ei mitään isompaa. Koska aika-ajoissa me emme käytä niin paljon tehoja, kisassa se moodi tulee olemaan parempi kuin tähän asti aikaisemmin. Uskon, että kisavauhdin pitäisi meillä parantua, Bottas arvioi C Morelle.

Hyötyä aika-ajojen moottoribuustista toki on ollut myös Bottakselle ja hänen tallikaverilleen Lewis Hamiltonille. Yhdellä moottoriasetuksella ajaminen pakottaakin nyt kuskit ja varsinkin tiimit uuden eteen.

– Tietenkin se on yksi osa-alue, jossa on kisan aikana pystynyt vähän pelaamaan. Kuitenkaan koko kisaa et pysty ihan täysillä tehoilla ajamaan, joten olet pystynyt vähän laskelmoimaan, että milloin kantsii käyttää, jos on koettanut päästä jostain ohi tai säästää silloin, kun pystyy.

– Se on ollut yksi elementti, jolla on voinut luoda mahdollisuuksia voittamiseen. Ehkä se vähän stabiloi tiettyjä juttuja, että kaikki ajavat samalla moodilla koko ajan, Bottas arvelee.

Ajankohta ja eteenkin päätöksenteon nopeus ovat ollut melkoinen yllätys tiimeille. Bottas kummastelee tapaa, jolla rajoitus otettiin voimaan.

– Minusta se on aika yllättävää, että kesken kauden tulee tuommoinen. Tiimit ovat käyttäneet paljon aikaa ja rahaa, että ne pystyvät maksimoimaan oman moottorinsa sekä aika-ajossa että kisassa. Ja yhtäkkiä kaikki työ, jota sen eteen on tehty, otetaan pois, mutta se on sama kaikille.

– Meillä on ollut varmasti yksi parhaista aika-ajomoodeista, muttei puhuta oikeasti isoista jutuista, kun verrataan siihen, mitä se tulee tänä viikonloppuna olemaan. En usko, että moni asia tulee muuttumaan, Bottas toteaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja