Mainos

F1

F1Kansikuva

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-sarja myllerryksessä: Volkswagenin kiinnostus herännyt uudelleen

Bernie Ecclestonen lähtö lajin johdosta ja uudet markkinointituulet ovat nostaneet F1-sarjan arvoa Volkswagen-konsernin silmissä.

Volkswagenin brändeihin kuuluvan Audin hyppäyksestä formula ykkösiin kiersi vahvoja huhuja pari vuotta sitten, mutta syvään viilletyt haavat suhteessa Ecclestoneen ja konsernia rajusti koetellut päästöskandaali hautasivat suunnitelman.

F1:n siirtyminen amerikkalaisomistukseen ja uuden omistajan Liberty Median tekemät linjaukset ovat kuitenkin nostaneet lajin kiinnostavuutta eri autonvalmistajien keskuudessa. Samaan konserniin kuuluvan Bentleyn ja Bugattin toimitusjohtaja Wolfgang Dürheimer vahvistaa saksalaiselle Motorsport-Totalille, että myös Volkswagenilla asia selvitetään uudelleen. 

– Minun näkökulmastani, koko asia on tällä hetkellä myllerryksessä. Tämä on täysin uusi alku, toteaa Dürheimer.

– Silloin aiemmat päätökset täytyy laittaa testiin ja arvioida uudelleen, hän jatkaa.

Konsernin vuosikymmenten poissaolo formula ykkösistä on henkilöitynyt pitkälti Ecclestonen ja vuoteen 2015 Volkswagen Groupin hallituksen puheenjohtajana toimineen itävaltalaisen Ferdinand Piëchin välisiin riitoihin 1970-luvun formulabisneksistä.

Volkswagen teki viime vuoden lopulla yllätyspäätöksen vetäytyä täysin hallinnassaan olleesta rallin MM-sarjasta säästösyihin vedoten. Nelinkertaisen mestarin vuoden 2017 autot olivat mainosteippejä vaille valmiit uuteen kauteen, mutta siitä huolimatta konsernin johto päätti välittömästä vetäytymisestä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja