F1-säännöt muuttuvat: näillä tiedoilla olet ajan tasalla!

1:51

MTV Sportin tekninen asiantuntija Ossi Oikarinen selventää, mistä formula ykkösten muuttuvissa säännöissä on pähkinänkuoressa kyse.

Lahtelaisinsinööri tiivistää vuoden 2017 oleellisimmat muutokset yhteen lauseeseen:

– Lisää downforcea ja leveämmät renkaat. Siinä ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan F1:n sääntömuutokset, Oikarinen toteaa.

Autojen eturenkaat levenevät kuudella ja takarenkaat kahdeksalla sentillä. Lisäksi takasiipi laskee 15 sentillä alaspäin sekä auto ja takasiipi levenevät 20 sentillä. Muutos on siis ulkonäöllisesti varsin merkittävä.

Muutoksilla mutkanopeudet kasvavat huomattavasti ja kierrosnopeuksien odotetaan paranevan joillain radoilla jopa viidellä sekunnilla. Autot ovat entistä vaikeampia ajaa ja rajut G-voimat laittavat kuskien fysiikan koetukselle.

V6-turbomoottorit pysyvät entisellään, mutta niiden tuottama meteli voimistuu. Nykyaikaiset hybridimoottorit ovat olleet arvostelun kohteena lähinnä vaimean pörinänsä takia, joten pienillä viilauksilla haetaan lisää aggressiivisuutta myös äänimaailmaan.

F1-kausi käynnistyy talvitesteillä helmikuun lopussa. Ensimmäinen kauden 20 osakilpailusta ajetaan 26. maaliskuuta Australian Melbournesta.

Katso jutun videolta lisää Oikarisen kommentteja tulevista F1-autoista.

9:03

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja