F1-rääväsuu: Max Verstappen on nopein, mutta Lewis Hamilton on parempi

Kuka on F1-sarjan paras kuljettaja? Klassikkokysymys pyörii tapetilla vuodesta toiseen. Formuloiden rääväsuu, värikkäistä kommenteista tuttu Helmut Marko napautti oman näkemyksensä pöytään F1:n kirkkaimmasta eliitistä.

Viime vuosien aikana yksi on ollut ylitse muiden. Lewis Hamilton on poiminut mestaruuksia lähes putkeen. Nico Rosberg rikkoi rintaman vuonna 2016, mutta sen jälkeen on menty taas Hamiltonin tahtiin.

Mutta onko Hamilton F1:n paras kuljettaja?

Red Bullin neuvonantajana toimiva Helmut Marko puhuu kahdesta kuljettajasta kysymyksen yhteydessä.

– Vaikka Hamilton on jo kuusinkertainen maailmanmestari, niin Max Verstappen on nyt F1:n nopein kuljettaja, Marko sanoi Motorsport.com:lle.

Mutta onko Verstappen paras? Ei ainakaan vielä Markon mukaan.

– Max on nopeampi, mutta jos katsotaan kokonaispakettia, niin Hamilton on edelleen parempi.

– Hän on aivan uskomattoman nopea ja hänellä on kokemusta. Olemme nähneet sen kerta toisensa jälkeen. Hän ei ole listan kärjessä ensimmäisissä, toisissa tai kolmansissa harjoituksissa, mutta kun aika-ajo tulee, niin hän on listan huipulla. Ja hänen kisasuorituksensa ovat häikäiseviä. Maxiin verrattuna hänellä on selvästi enemmän kokemusta. Se on selvä etu.

– Totta kai hänellä on ollut se etu, että hän on ajanut joukon kärjessä lähes koko uransa ajan. Silloin elämä on helpompaa. Mutta tuo on juuri se, minkä haluamme muuttaa ensi kaudella, Marko totesi, tarkistellen tilannetta Red Bullin näkökulmasta.

Lue myös:

    Uusimmat