F1-pomolta suoraa tekstiä koko lajin tulevaisuudesta – nosti esille karun skenaarion

Kansainvälisen autoliiton FIA:n presidentti Jean Todt ei kiertele, kun hän puhuu F1:n tulevaisuudesta. Meneillään oleva koronaviruspandemia uhkaa horjuttaa koko sarjaa - monin eri tavoin.

Koronavirus on siirtänyt F1-kauden alkua kuukausilla eteenpäin. Tällä hetkellä eri tahot suhtautuvat toiveikkaasti siihen, että kausi voitaisiin aloittaa heinä-elokuussa.

F1:n ainot ongelmat eivät tule suinkaan aikataulupuolelta.

– En usko, että moottoriurheilun jatkuminen on isoilla valmistajilla prioriteetti numero yksi juuri nyt, Todt sanoi Autosportin haastattelussa, viitaten F1:n sarjassa mukana oleviin isoihin autovalmistajiin.

– Toivon, että kaikki pysyvät mukana sarjassa. Siksi meidän onkin kuunneltava kaikkia. Myös isoja tahoja, koska mitään ei voi pitää itsestäänselvyytenä

Todt myöntää suoraan, että F1:n tulevaisuuden yllä on nyt isoja uhkakuvia. F1:stä voi poistua merkittäviä tahoja koronaviruksen luomien taloushaasteiden takia.

– Monien tallien ja valmistajien on pakko tarkistella heidän ohjelmiaan. Voi olla, että heidät pakotetaan lopettamaan (F1:ssä).

– En halua olla liian luottavainen, mutta toivon, että tallien omistajien ja sponsoreiden motivaatio pysyy korkealla. Siksi meidän pitää huolehtia siitä, että emme lannista heitä, koska he voivat sanoa, että "ok, kaiken jälkeen, mikä tarkoitus tällä on? Pidämmekö yhä tästä? Tarvitsemmeko tätä?"

– Joten meidän pitää varmistaa se, että he pitävät yhä F1:stä ja että he tarvitsevat sitä. Sen suhteen meillä on iso vastuu, Todt painotti.

F1:sten kohdalla iso kynnyskysymys liittyy sarjan kulurakenteeseen. F1:n sarjan tallipomojen on tarkoitus kokoontua perjantaina miettimään sitä, miten sarjan kuluja voitaisiin karsia.

– Varsinkin formuloissa menot ovat nousseet aivan uudelle tasolle. Meidän on pakko puuttua siihen, Todt julisti.

Lue myös:

    Uusimmat