F1-pohatta valmistelee mielenkiintoista kauppaa – formuloista kiinnostunut autoyhtiö avun tarpeessa

F1-talli Racing Pointin omistava kanadalainen sijoittaja Lawrence Stroll on edennyt lähelle sopimusta luksusautovalmistaja Aston Martinin rahoituksessa. Mahdollinen sopimus avaisi mielenkiintoisen kuvion formula ykkösistä kiinnostuneelle autoyhtiölle.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan Stroll on pitkällä keskusteluissaan 200 miljoonan punnan eli noin 233 miljoonan euron sijoituksesta Aston Martiniin.

Tähän asti Aston Martin on toiminut F1:ssä Red Bullin nimisponsorina. Yhtiö on myös ollut esillä mahdollisena uutena moottorivalmistajana, mutta viime vuosien aikana yksikään sarjan ulkopuolisista yhtiöistä ei ole osoittanut enää merkittävää kiinnostusta oman F1-moottorinsa rakentamista kohtaan.

Vaatebisneksessä muun muassa Ralph Laurenin, Tommy Hilfigerin ja Michael Korsin brändien avulla omaisuuttaan kasvattanut Lawrence Stroll osti Force Indian F1-tallin vuonna 2018. Tallin kuljettajana toimii hänen poikansa Lance Stroll, joka aloitti uransa Williamsilla isänsä vahvalla sponsorituella.

Aston Martin antoi viime viikolla tulosvaroituksen, minkä seurauksena yhtiö on vauhdittanut uusien sijoittajien houkuttelua taustalleen. Sen osake on sukeltanut yli 60 prosenttia viimeisen vuoden aikana.

Samaan aikaan myös kiinalaisen Li Shufun omistama Geely Group on käynyt keskusteluita Aston Martinin rahoittamisesta. Geelyn alaisuuteen kuuluvat niin ruotsalainen Volvo kuin brittiyhtiö Lotus Cars sekä vähemmistöosuus saksalaisjätti Daimler AG:sta.

Lue myös:

    Uusimmat