F1:n virallinen lista paljastaa: Lewis Hamiltonin jatkokohtalo jo selvillä – Red Bullilla jännät paikat

F1-kausi 2020 päättyy tänään sunnuntaina Abu Dhabissa. Tästä ei kauaa kulu, kun uusi kausi on jo ovella. Kansainvälinen autoliitto FIA julkaisi F1:n ensi kauden ”osallistujalistan”, josta tuli ilmi paljastuksia.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Abu Dhabin GP suorana 11.–13.12.
Su: Abu Dhabin GP klo 15.10, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

FIA:n virallinen F1-osallistujalista kertoo sen, ketkä kuljettajat on rekisteröity ensi kauden kisakuskeiksi. Vuoden 2021 listalta löytyvät muun muassa Fernando Alonso ja Mick Schumacher. Kaksikosta Alonso palaa sapattivapaalta, kun taas Schumacher tekee hyppäyksen F2-junioriluokasta F1-sarjaan.

Alonson tallina toimii Renault, joka muuttuu ensi kaudeksi Alpine F1 Teamiksi. Schumacher siirtyy puolestaan Haasille.

Listan mielenkiintoisimmat kohdat liittyvät Red Bulliin ja Mercedekseen.

Red Bull kun on nimennyt tässä vaiheessa vain yhden kisakuskin ensi kaudelle. Listalta löytyy Max Verstappenin nimi. Sen sijaan Red Bullin toisen kuljettajapaikan kohdalla lukee vain TBA (to be announced), eli ”ilmoitetaan myöhemmin”.

Täten Red Bull ei ole rekisteröinyt sen nykyistä kuljettajaa Alexander Albonia ensi kauden kisakuskiksi.

C Moren F1-studioon tulleiden tietojen mukaan Sergio Perez olisi korvaamassa Albonin Red Bullilla. Asiaa ei ole tuotu kuitenkaan julkisuuteen.

Toinen TBA-merkintä löytyy Red Bullin sisartallista AlphaTaurilta, joka ei ole virallisesti vahvistanut ranskalaisen Pierre Gaslyn ensi kauden tallikaveria. Paikalle on viety japanilaista Yuki Tsunodaa.

Sen sijaan Mercedes on rekisteröinyt sen molemmat ensi kauden kuljettajat, vaikka Lewis Hamiltonin jatkosopimusta ei ole tuotu julkisuuteen. Mercedeksen kohdalla nimilistalta löytyvät sekä Hamilton että suomalaiskuski Valtteri Bottas.

Täten Hamiltonin tuleva kohtalo on jo selvillä, vaikka hänen jatkoaan ei ole vielä varmistettu.

FIA:n virallisen osallistujalistan toi julki pitkän linjan F1-toimittaja Joe Saward.

Lue myös:

    Uusimmat