F1-maailmanmestari tylyttää Valtteri Bottasta armotta

Katso tästä, miten Kanadan GP:ssä edellisviikonloppuna kävi.

Vuoden 1997 F1-maailmanmestari Jacques Villeneuve kritisoi suomalaiskuljettaja Valtteri Bottasta.

Kanadalainen Villeneuve on ottanut tikunnokkaan Bottaksen suoritukset suhteessa Alfa Romeo -tallikaveriin, F1-tulokaskuljettaja Guanyu Zhouhun. Suomalainen on sijoittunut jokaisessa osakilpailussa, jossa kummatkin ovat tulleet maaliin, kiinalaisen edelle. Parissa viime GP:ssä Zhou on kuitenkin ajanut pirteästi, ja hänellä on ollut tässä suhteessa epäonneakin.

Zhou on lyönyt Bottaksen kahdesti putkeen aika-ajoissa, ensin Azerbaidzhanissa ja sen jälkeen Kanadassa.

– Zhou ei ollut koskaan ollut tällä radalla (Kanadassa), eikä hän ole myöskään saanut paljon kilometrejä alleen, joten ei, Bottaksen ei pitäisi tänä vuonna koskaan tulla Zhoun lyömäksi, Villeneuve sanoi F1 Nation -podcastissa.

– Sitä ei vain tapahdu. Ei kuljettajalta, jolla on hänen kaltaisensa kokemus ja joka on voittanut niin monia kisoja. Tämän ei pitäisi tapahtua, vieläpä radalla, jolla Zhou ei ole koskaan ollut.

Villeneuve pohti viime vuosienkin vaikutusta, kun Bottas jäi Mercedeksellä alituiseen Lewis Hamiltonin varjoon.

– En tiedä, johtuuko tämä siitä, että hän tottui olemaan päihittämättä Lewisiä, ja se hiukan taannutti häntä. Sitten hänellä oli helppo vuoden alku.

– Hän näytti hyvältä, oli edessä, tuhosi Zhouta, ja yhtäkkiä Zhou osoittaa olevansa nopea. Emme näe parasta Valtteri, jonka voisimme, tai mitä meidän pitäisi nähdä juuri nyt. Hänen pitäisi olla helposti Zhoun edellä.

Fakta on silti se, että Bottas on kerännyt tällä kaudella 46 pistettä Zhoun viittä pinnaa vastaan. Viime vuonna Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi keräsivät Alfa Romeolle yhteensä 13 pistettä.

Lue myös:

    Uusimmat