F1-kuskin törttöily menossa FIA:n tutkintaan – "Malliesimerkki epäurheilijamaisesta käytöksestä"

Tanskalaiskuski Kevin Magnussenin toimista Saudi-Arabian F1-kisassa suivaantunut RB-talli harkitsee Haas-kuskin käytöksen viemistä Kansainvälisen autoliiton FIA:n tutkittavaksi.

Magnussen sai lauantai-illan kisassa 20 sekunnin verran aikasakkoja aiheuttamalla ensin kolarin Williams-kuski Alexander Albonin kanssa ja oikaistuaan hetken kuluttua RB:llä ajavan Yuki Tsunodan eteen radalla.

Tanskalainen jäi kisassa itse pistesijojen ulkopuolelle 12:nneksi, mutta onnistui Tsunodaa pidättelemällä varmistamaan tallikaverilleen Nico Hülkenbergille etumatkaa muihin kuskeihin nähden. Hülkenberg tuli Albonin, Magnussenin ja Tsunodan edellä maaliin viimeisellä pistesijalla kymmenentenä.

RB, entinen AlphaTauri, harkitsee jatkotoimia. Tapahtumaketju lähti liikkeelle sen jälkeen, kun Tsunoda oli pysähtynyt muita aiemmin tarkoituksenaan kiriä kovilla renkailla kilpailijoiden edelle.

– Magnussen ajoi ulos radalta päästäkseen tarkoituksella Yukin eteen ja hidasteli sitten häntä kaksi sekuntia kierrosta kohti, mikä antoi Hülkenbergille, joka ei ollut vielä käynyt varikolla, mahdollisuuden kuroa eroa ja tietysti päästä varikolta kaikkien muiden edelle, kommentoi RB:n urheilujohtaja Alan Permane PlanetF1-sivuston mukaan.

– Se ei vaikuta minusta korrektilta, ja on malliesimerkki epäurheilijamaisesta käytöksestä. Olen varma, että me ja muut tiimit puhumme siitä FIA:lle tulevissa kisoissa.

Myös Tsunoda otti syitä niskoilleen tilanteen aiheuttamisesta.

– Oli vähän turhauttavaa, että päästin Kevinin ohi, mutta samaan aikaan hän myös ohitti minut neljä pyörää radan ulkopuolella, Tsunoda sanoi.

– Ymmärrän hänen näkökulmansa. Hän auttoi talliaan saamaan pisteitä. En sano, että se oli reilua, mutta täytyy ymmärtää hänen taisteluaan, Tsunoda kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat