F1-kuskin toilailu nauratti C Moren studiossa: ”Olisi kannattanut Siwan pihalla harjoitella vähän enemmän”

Kokenut F1-tähti Daniel Ricciardo syyllistyi pieleen menneessä Azerbaidzhanin GP:ssä alokasmaiseen virheeseen: hän unohti katsoa peileihin lyödessään peruutusvaihteen silmään. Tuloksena oli ruma kolautus Daniil Kvjatin autoa päin.

Renault-kuski Ricciardo yritti Bakun kisassa Kvjatin ohi, mutta ajautui mutkassa pitkäksi. Venäläisen oli pakko väistää tilanteessa radan ulkopuolelle. Hän jäi umpikujaan Ricciardon tien tukkeeksi, kun tämä lähti peruuttamaan takaisin radalle.

Australialainen tunnusti kisan jälkeisessä haastattelussa, ettei ollut katsonut peileihin lähtiessään pakittamaan. C Moren F1-studiossa kilpa-autoilija Aaro Vainio naurahti episodille.

– Tämä on jopa vähän koominen tilanne. Okei, ohitus ja Ricciardo menee pitkäksi, mutta sitten tämä: minun mielestäni tuota peruuttamista olisi kannattanut Siwan pihalla harjoitella vähän enemmän. Ja luulen, että tuo visiirin painaminen kiinni on ihan tervettä siihen päälle, Vainio sanoi ja nauratti studiota emännöinyttä Mervi Kalliota.

Ricciardo kertoi kokeneensa paniikkia hukatessaan kallisarvoisia sekunteja, mikä kertoo Ossi Oikarisen mukaan heikon alkukauden luomista paineista.

– Hän sanoi odottaneensa, että Kvjat olisi jo häipynyt siitä, mutta Kvjatillakin meni vähän pasmat sekaisin ja hänkin joutui etsimään siinä peruutusvaihdetta.

– Renault’n alkukausi on ollut muutenkin vaikea, ja sitten tulee tällaisia, sanoisiko lapsuksia. Tällaiset jutut kuuluvat GP2-kisaan eikä formula ykkösiin, Oikarinen totesi.

Lue myös:

    Uusimmat