F1-kuski määrättiin matkimaan Kimi Räikköstä – tästä seurasi suuri hämmennys: ”Ajattelin, että voi paska, tuo äijä vielä lyö minua”

Suomalaiskuski Kimi Räikkönen ikuistettiin perjantaina Silverstonen radalla sangen hauskan hetken keskelle, kun hän ohjaili ratavirkailijoita, jotka rullasivat hänen hyytynyttä Alfa Romeota aitausten taakse. Räikkönen ei ollut kuitenkaan ainut ”laivakapteeni”.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Iso-Britannian GP suorana 12.-14.7.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Iso-Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Räikkösen Alfa Romeo hyytyi perjantain ensimmäisten harjoitusten puolen välin tuntumassa mutkaan seitsemän. Sen jälkeen Räikkönen kipusi autonsa ohjaamon päälle, mistä hän näytti antavan ohjeita.

Tämä taas hauskuutti F1-faneja.

Video tilanteesta:


Todellisuudessa Räikkönen oli itse epätietoisuuden keskellä.

– Kyselin lähinnä, että mihinkä pitäisi ohjata. Se meni vähän toisinpäin varmaan. Oli aika hankala kuulla siinä, ja sitten vaihtui koko ajan työntäjät. Mutta löydettiin perille, Räikkönen hymyili C Morelle.

Räikkösen kommentteja:


Perjantain toisissa harjoituksissa Renaultin australialaiskuljettaja Daniel Ricciardo oli samaisen tilanteen äärellä. Ricciardon auto hyytyi Hangar-takasuoran tuntumaan. Tämän jälkeen Ricciardo työnsi hetken autoa, minkä jälkeen hän lähti toistamaan Räikkösen laivakapteenitemppua.

Tosin. Myöskään tässä tapauksessa ”ohjailu” ei tullut kuskin tahdosta.

Ricciardolta kysyttiin perjantain päätteeksi, että oliko hän nähnyt Räikkösen ”ohjailut” ja että seurasiko hän esimerkkiä.

– En! He käskivät minua! En ole tehnyt koskaan noin, Ricciardo totesi ESPN:n mukaan.

– Yritin auttaa heitä työntämään autoa ja he sanoivat, että ”voitko ohjata sitä?” Olin, että ”ok… en tiedä onko tuo minun hommani, mutta ihan sama!”

Yleensä ratavirkailijat hoitavat sekä työntämisen että auton ohjaamisen pois radalta. Räikkösen ja Ricciardon tapauksessa molemmat F1-kuskit saivat tehdä ikään kuin ylitöitä.

– Työnsin autoa ja he vain sanoivat, että ”ei, ei, istu alas ja ohjaa sitä”. Joten tein vain sitä, mitä he käskivät tehdä. Uskon, että he ovat sanoneet Kimille samoin.

– Minut käskettiin toimimaan noin ja ajattelin vain, että ”voi paska, tuo äijä vielä lyö minua hetken päästä”, Ricciardo naurahti, kääntäen ratavirkailijoiden käskyt vitsailuksi.

Lue myös:

    Uusimmat