F1-farssin syypää antoi halpamaisen selityksen tempustaan – ei rangaistusta!

Italian GP:n aika-ajojen loppuratkaisusta tuli melkoinen farssi, kun suurin osa kuljettajista ei ehtinyt lainkaan nopealle kierrokselle. Koko farssin iso syypää oli Renaultin Nico Hülkenberg, joka kävi tuomariston kuultavana.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 6.-8.9.
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kansainvälisen autoliiton FIA:n tuomaristo tutki Hülkenbergia tilanteesta, jossa saksalaiskuski ajoi radan ensimmäisen mutkan läpi. Tuomaristo epäili, että Hülkenberg päätti ajaa tahallaan mutkan suoraksi, jotta muut kuskit olisivat ohittaneet hänet kaikkien hidasteiden kiertelyn yhteydessä.

Kukaan ei kuitenkaan halunnut ohittaa Hülkenbergia. Saksalaiskuski jatkoi hidastelua, kun hän palasi radalle.

– Tuomaristo kävi läpi videotodisteet, GPS-datan, radioviestit ja kuuli sekä kuljettajan että tallin edustajan näkemykset, FIA:n raportissa kerrotaan.

Raportissa oli myös sangen mielenkiintoinen kohta. Selosteessa paljastettiin, että miten Hülkenberg oli perustellut kikkailuaan.

– Kuljettajan mukaan hän oli kiinnittänyt huomionsa takana tuleviin autoihin, minkä myötä hän myöhästyi jarrutuksesta ja mutkaan kääntymisestä. Näin ollen hän ajoi mutkan suoraksi, raportissa käytiin läpi.

Tuomariston mukaan Hülkenberg oli saapunut mutkaan täysin samalla vauhdilla kuin silloin, kun hän ajoi nopeaa kierrosta.

Ongelmaksi muodostui kuitenkin se, ettei tuomaristo löytänyt riittäviä perusteita sille, että Hülkenberg olisi poistunut radalta ”tarkoituksella”.

Näin ollen saksalaiskuljettaja vältti kokonaan rangaistuksen. 

Lue myös:

    Uusimmat