Entinen F1-kuski hämmästelee Max Verstappenin jatkosopimusta: "He eivät koskaan uskalla"

Entinen F1-kuski Robert Doornbos ihmettelee Max Verstappenin Red Bullin kanssa solmimaa pitkää jatkosopimusta.

Alankomaalaisen hiljattain solmima jatkokontrahti ulottuu kauden 2023 loppuun saakka

– Kisasin Red Bullilla itse, joten minulla on yhä lähteitä siellä. Tiesin, että jotakin oli menossa, mutta se, että hän jatkaa niin pitkään, on yllättävää formula ykkösissä, Doornbos sanoi maanmiehestään alankomaalaiselle NPO 1:lle.

– Tässä lajissa he eivät koskaan uskalla tehdä sitoumusta kuskiin niin pitkäksi aikaa ennen kuin he ovat voittaneet useita maailmanmestaruuksia, Doornbos lisäsi.

Verstappen, 22, on osoittanut formula ykkösissä olevansa häikäisevän nopea. Viime kaudella hän oli myös aiempaa tasaisempi ja sijoittui MM-sarjassa kolmanneksi.

"2020 paras mahdollisuus"

Verstappen on ajanut Red Bullilla jo useamman vuoden. Hän nousi tallin kuljettajaksi kesken kauden 2016 ajettuaan sitä ennen 23 osakilpailua Toro Rossolla.

Doornbos muistuttaa Verstappenin tietävän, mitä Red Bull on. Samaan hengenvetoon ex-kuski alleviivaa, että kuljettaja haluaa olla arvostettu. Hän arvioi, että Verstappen ja Red Bull ovat kirjoittamassa "kaunista lukua".

– Minusta tässä on kyse lojaaliudesta ja varmuudesta, koska tämän vuoden jälkeen moni asia tulee muuttumaan formula ykkösissä. Uskon kuitenkin, että 2020 tulee olemaan hänen paras mahdollisuutensa mestaruuteen, Doornbos ruoti.

Doornbos ajoi omalla F1-urallaan kisoja Minardilla 2005 ja Red Bullilla 2006.

Lue myös:

    Uusimmat