F1-kärkitaistossa paluu tylyihin aikoihin? Kilpailijat varoittavat pelotemyllystä: ”Ihan hullua”

Meksikon GP -viikonloppuna yksi jännityksen kohde liittyy siihen, varmistaako Lewis Hamilton jo nyt kuljettajien maailmanmestaruuden? Itse GP:n voittotaistelua ajatellen ilmoilla on yksi iso uhkakuva.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Meksikon GP suorana 25.-27.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 17.55, 2. harjoitukset klo 21.55
La: 3. harjoitukset klo 17.55, aika-ajot klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 20.00
Su: Meksikon GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.05

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Tämä liittyy siihen, miten ylivoimainen Ferrari voikaan olla.

Meksikon GP:n rata, maan pääkaupungissa, on väritetty muun muassa todella pitkällä pääsuoralla. Yleisesti suoravauhti on merkittävässä asemassa, mikä tietää Ferrarille hyviä asioita. Italialaistallin tämän kauden auto on loistanut pitkillä suorilla, kiitos äärimmäisen tehokkaan moottorin.

Pelotemylly puhui tylyä kieltä muun muassa Italian Monzassa ja Belgian Spassa.

Red Bullin Max Verstappenin mukaan Ferrarin lyöminen on enemmän kuin vaikea tehtävä.

– Ferrari on saanut vain lisää ja lisää voimaa moottoriinsa. Vaikka sinulla olisi puoli sekuntia nopeampi auto, niin silti heidän päihittäminen aika-ajoissa on käytännössä mahdotonta. Tuon näkee muun muassa Mercedeksen kohdalla. Heillä on ehdottomasti paras auto, mutta silti he ovat olleet helisemässä viime aikoina aika-ajoissa, Verstappen mietti muun muassa Sky Sportsin mukaan.

Verstappen on oikeassa. Ferrari-kuskit ovat ajaneet paalupaikalle viidessä kisassa putkeen.

Ferrarin nykyvauhti saa Verstappenin hämilleen.

– Se on ihan hullua, että millainen nopeusero heillä on muihin nähden, Verstappen ihmettelee.

Viime vuonna Red Bull oli valta-asemassa Meksikon GP:n viikonlopun aikana. Daniel Ricciardo nappasi paalupaikan, kun taas Verstappen ajoi sunnuntain kisassa voittoon.

– Tämän vuoden GP on varmasti vaikeampi, koska jos vertaa Mercedekseen tai Ferrariin, niin meillä ei ole ehkä niin paljoa parempi auto. Ferrari on ihan älyttömän nopea suorilla. Muiden on vaikea kuroa eroa kiinni mutkissa – varsinkaan aika-ajoissa, Verstappen pohti.

Mercedeksen brittikuskin Lewis Hamiltonin mukaan kokonaiskuvassa Ferrarin kehityskulku on ollut hieman ”sekavaa”, mutta myös hänen mielestä italialaistallilla on iso etulyöntiasema tänä viikonloppuna.

– He ovat todella nopeita suorilla. Varsinkin tuo yksi pitkä suora voi tehdä aikamoisen eron. Voimme hävitä yksistään siinä jo puoli sekuntia, Hamilton pohti.  

Lue myös:

    Uusimmat