F1-kaksikolta vaarallista vitsailua: ”Olen sinulle turva-auton velkaa!”

McLarenin Carlos Sainzin nousu MM-pisteille kotikisassaan Barcelonassa oli pitkälti hänen tallikaverinsa Lando Norrisin epäonnen ansiota. Kaksikko vitsaili sosiaalisessa mediassa tapauksella.

Sainz oli sunnuntain Espanjan GP:ssä sijalla 11, kun Norris kolaroi kamppailutilanteessa yhteen Racing Pointin Lance Strollin kanssa. Vaikka kolari tapahtui espanjalaiskuskin takana, sillä oli häneen välittömiä vaikutuksia turva-auton tultua radalle.

Sainz tuli varikolle hakemaan pehmeät renkaat viimeistä hyökkäystään varten. Ensiksi hän harppasi Toro Rosson Alexander Albonin edelle. Seuraavaksi hän vei sijan vielä saman tiimin Daniil Kvjatilta ja Haasin Romain Grosjeanilta.

Lando Norris iski paikalle kommentoimaan, kun Sainz iloitsi Twitterissä pistesijastaan.

– Ole hyvä, Norris kuittasi nauruhymiöiden kera.

– Olen sinulle turva-auton velkaa, Sainz vitsaili takaisin.

Vitsi nauratti monia F1-faneja, mutta muutamat kävivät muistuttamassa, millaiset traumat sarjassa on edelleen tallitoverin auttamisesta omalla kolarillaan.

Yksi fani linkitti julkaisuun Flavio Briatoren, Nelson Piquet juniorin ja Fernando Alonson, jotka olivat osallisina vuoden 2008 Singaporen GP:n niin sanotussa Crashgatessa – viime vuosikymmenten suurimmassa skandaalissa, jossa Alonson voitto järjestettiin Piquet’n tahallisella kolarilla.

Briatore sai tapauksesta aluksi elinikäisen toimintakiellon, jonka kumoamisenkin jälkeen hän jäi pysyvästi pois F1:stä. Myöskään syyllisyytensä tunnustanut Piquet ei koskaan ajanut F1-autoa kyseisten oikeudenkäyntien jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat