F1-fania luultiin yhdeksi maailman etsityimmistä rikollisista – karmea harhaluulo johti painajaismaiseen tilanteeseen: "Seuraavaksi olet hollantilaisessa vankilassa"

Poliisi erehtyi karmivalla tavalla Alankomaissa. Liverpoolilainen F1-fani pidätettiin nimittäin aseella uhaten, kun häntä luultiin mafiapomoksi. Asiasta raportoi muun muassa BBC.

54-vuotias liverpoolilaismies, joka ei halua tulla tunnistetuksi, oli matkustanut Alankomaihin katsomaan syyskuun alussa kisattua formula ykkösten Hollannin GP:tä. Hän oli ollut syömässä ravintolassa, kun paikalle pelmahti poliisi.

Poliisi pidätti liverpoolilaismiehen epäillen häntä etsintäkuulutetuksi sisilialaiseksi mafiosoksi Matteo Messina Denaroksi, 59. Messina Denaro on Italian etsityin rikollinen, jonka Forbes-lehti on listannut maailman kymmenen etsityimmän rikollisen joukkoon.

Messina Denaro on sisilialaisen mafian capo di tutti capi, pomojen pomo. Vuodesta 1993 lähtien etsintäkuulutettuna olleen Messina Denaron syytelistalla on kaikkiaan 50 murhaa, ja vuonna 2002 hänelle julistettiin elinkautinen vankeustuomio terrorismista.

Messina Denaro oli muun muassa järjestämässä vuoden 1993 pommituksia, joiden tarkoituksena oli heikentää Italian valtion mafianvastaista toimintaa. Pommituksissa kuoli 10 ja loukkaantui 93 ihmistä.

Liverpoolilainen F1-fani oli ja on kuitenkin aivan eri mies. Hänet pidätettiin väärinymmärryksen myötä aseella uhaten, ja hänen silmänsä sidottiin.

Miehen asianajaja Leon van Kleef kuvaili tilanteen olleen kuin "huono elokuva, painajainen, josta asiakkaani löysi itsensä".

– Kuvittele, että olet yhtenä hetkenä haukkaamassa purtavaa ja seuraavaksi istut maksimaalisesti vartioidussa hollantilaisessa vankilassa, asianajaja sanoi.

Asianajajan mukaan hänen asiakkaansa oli vihainen, epäuskoinen ja nauroi, koska tilanne oli "absurdi".

– Hän on normaali F1-fani.

– Olisi nerokasta, jos italialaisella olisi niin vahva liverpoolilainen aksentti.

Liverpoolilaismies teki viranomaisille selväksi olevansa englantilainen ja vetosi syyttömyytensä puolesta. Hän pääsi vapaaksi alkuillasta syyttömäksi todettuna.

2:44
Syyskuun alussa ajettu Hollannin GP päättyi kotiyleisön riemuksi Max Verstappenin voittoon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja