F1-legendan asettama ilotulite teki tuhoa – selityksessä erikoinen yksityiskohta "fantastisen" putkareissun jälkeen

Ilotulitteen varomattoman laukaisemisen takia pidätetty F1-legenda Jean Alesi on omalta osaltaan selvittänyt erikoista tapausta. Hän kertoo viettäneensä "fantastisen illan" putkassa. 

Alesi, hänen poikansa Giuliano ja kolmas osapuoli pidätettiin Etelä-Ranskassa reilu viikko sitten, kun he olivat laukaisseet ilotulitteen Alesin langon arkkitehtifirman edessä Villeneuve-les-Avignonissa. Miehellä on käynnissä eroprosessi Alesin siskosta. 

Ranskalainen Alesi, 57, luonnehtii tapahtunutta "vain vitsiksi". 

– En olisi uskonut, että ilotulite voisi aiheuttaa kaiken tämän. Mielestäni tämä on suhteetonta. Ostin ilotulitteen Italiassa huoltoasemalta lähellä Ventimigliaa. Olimme autossa ystävien kanssa ja päätimme kokeilla sitä, Alesi kertaa Corriere della Seralle

– Heitin siis tulitteen tämän arkkitehtitoimiston eteen, mutta en uskonut sen räjähtävän niin voimakkaasti. En ollut vihainen siskoni ex-puolisolle. Meillä on aina ollut hyvät välit. 

Alesi kertoo ilmoittautuneensa poliisille oma-aloitteisesti seuraavana päivänä. Hän on myös luvannut maksaa vaurioista. 

Ex-huippukuskin selvityksen mukaan kolmikko laukaisi ilotulitteen "sattumalta" kyseisen toimiston edessä. Ventimigliasta on matkaa Villeneuve-les-Avignoniin noin 300 kilometriä.

– Ajoimme siitä ohi ja sanoin, että "laukaistaan se tässä", Alesi selvittää.  

Vuorokauden viettäminen putkassa ei häirinnyt F1-legendaa. 

– Meillä oli fantastinen ilta poliisiasemalla ennen kuin minut vapautettiin. Puhuimme vartijoiden kanssa formula ykkösistä, sillä he olivat intohimoisia lajia kohtaan. 

Yhden voiton, 32 palkintosijaa ja yli 200 osakilpailua F1-sarjassa ajanut Alesi teki myös lupauksen uudenvuoden suhteen. 

– En laukaise yhtäkään ilotulitetta. Älkää puhuko niistä enää minulle, olen saanut niistä tarpeekseni.  

Lue myös:

    Uusimmat