F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Järkyttävä F1-onnettomuus vei suomalaissyntyisen Nina Rindtin aviomiehen – surullinen näky sairasautossa jäänyt ikuisesti mestarikuskin mieleen

Vuoden 1970 Italin GP:n aika-ajojen onnettomuudessa surmansa saanut F1-kuljettaja Jochen Rindt kruunattiin vielä kuolemansa jälkeen maailmanmestariksi. Monzassa tapahtunut turma oli monelle itävaltalaisen tunteneelle valtava järkytys.

28-vuotiaana kuollut Rindt menetti autonsa hallinnan Parabolica-mutkassa vasemman etujarruakselin katkettua. Hänen tapauksensa on yksi C More Sport 1 -kanavalla torstaina kello 19.15 esitettävän Race to Perfection -dokumenttisarjan neljännen jakson tarinoista. Koko sarja on katsottavissa cmore.fi-suoratoistopalvelussa.

Rindtin managerina toiminut Bernie Ecclestone kertoo lähteneensä varikolta juosten onnettomuuspaikalle.

– Kukaan ei oikein tiennyt mitään paitsi, että Jochenille oli käynyt pahasti, Ecclestone kertoo dokumentin haastattelussa.

– Hänet vietiin pieneen Volkswagenin pakettiautoon, jonka piti olla ambulanssi, muttei se ollut. Sairaalaan saapuessa hän oli kuollut, Ecclestone jatkaa.

Rindtin hyvä ystävä Jackie Stewart kohtasi surullisen näyn ratasairaalan pihalla. Siellä seisoi lava-auto, jonka kyydissä makasi menehtyneen kuljettajan ruumis.

– Se kertoi, millaista moottoriurheilu siihen aikaan oli. Häntä ei ollut hoidettu kunnolla eikä siellä tainnut olla oikeita laitteita hänen elossa pitämisekseen, Stewart kertoo kyynelsilmin.

– Hänen seurassaan ei ollut lääkäriä, hoitajaa tai pappia. Siellä oli vain Jochen Rindt ja joitain risuja pensaikosta radan toisesta osasta. Oli vaikea uskoa, että tätä miestä oltiin julistamassa maailmanmestariksi, jatkaa F1-toimittaja ja kirjailija Nigel Roebuck.

Dokumentissa äänessä ovat myös kolme vuotta ennen turmaa Rindtin kanssa vihitty suomalaissyntyinen Nina Rindt (omaa sukua Lincoln) sekä itävaltalaisena kuskin hyvin tuntenut Red Bullin nykyinen neuvonantaja Helmut Marko.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja