F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1 ei pysähdy edes kuljettajan saadessa koronaviruksen – toimitusjohtajalta tyly linjaus: "Kisa ei peruunnu, vaikka joku talleista ei pystyisi ajamaan"

4:07
Videolla tiistain Tulosruudun juttu F1-kauden alkamisesta.

F1:n toimitusjohtaja Chase Carey kertoi sarjan uusista linjauksista tiistaina sen jälkeen, kun alkukauden uusi kisakalenteri oli julkistettu.

Kun Itävallan Red Bull Ringin F1-varikolle suuntaa yli 1 200 ihmistä heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna, koronavirustartunnan riski on ilmeinen mittavista testauksista ja turvatoimista huolimatta.

Kauden alkuperäinen avausosakilpailu Australiassa peruuntui käytännössä siksi, ettei F1-sarja ollut varautunut tilanteeseen, jossa tartuntoja ilmenee varikolla. Kun McLarenin työntekijällä todettiin koronavirus, Melbournessa päätettiin lopulta lyödä liinat kiinni.

Uudet F1-kisasuunnitelmat kestävät koronavirustartuntoja tallien sisällä, sanoo F1:n toimitusjohtaja Chase Carey.

– Jos jollakin henkilöllä todetaan varmistettu tartunta, se ei johda kisan peruuntumiseen, Carey kertoi sarjan verkkosivuilla julkaistussa haastattelussa.

– Rohkaisemme talleja olemaan varautuneita suunnitelmin, jotta henkilö, joka pitää asettaa karanteeniin, voidaan korvata ja pystymme asettamaan hänet karanteeniin hotelliin.

Careyn mukaan F1-sarja on valmistellut tiukat ohjeet, noin 80–90 sivua, jossa kerrotaan matkustamiseen, majoittumiseen, ateriointiin, ratakäytökseen ja testaukseen liittyvistä seikoista.

– Kisa ei peruunnu, vaikka joku talleista ei pystyisi ajamaan kisaa.

– Meillä proseduuri valmiina, jonka mukaan tartunnan löytyminen ei johda peruuntumiseen. Jos kuljettaja saa tartunnan, varakuljettajia on saatavilla, Carey totesi.

Jokaisesta tallista kisoihin paikan päälle matkustaa korkeintaan 80 hengen ryhmä.

Careyn mukaan toive on, että koko kautta koskeva kisakalenteri saataisiin valmiiksi kesäkuun loppuun mennessä. Hän myönsi, että jotkut loppukaudelle tarkoitetuista kisoista saatetaan vielä joutua perumaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja