F1-asiantuntijalta erikoinen väite Max Verstappenin kohukolarista

Tulosruutu: George Russell ajoi dramaattisen Itävallan GP:n voittoon

F1-sarjassa kuohui sunnuntaina, kun lajin hallitseva maailmanmestari Max Verstappen ja McLarenin tähtikuski Lando Norris osuivat yhteen Itävallan GP:n voittotaistelun yhteydessä. Nyt entinen F1-kuljettaja Martin Brundle jakaa sangen erikoisen väitteen kolarin takaa.

Tapauksen juuret kantavat sunnuntain kisan loppuhetkille, kun Norris saavutti Verstappenin. Kohu oli valmis, kun Red Bullin hollantilaiskuljettaja Verstappen käänsi Norrisia päin, minkä jälkeen molempien takarenkaat osuivat yhteen.

Verstappen koki välittömästi rengasrikon, Norris myöhemmin. Verstappen tipahti kisan kärkipaikalta viidenneksi ja Norris joutui keskeyttämään.

Entinen F1-kuljettaja ja nykyään Skyn asiantuntijana toimiva Martin Brundle vihjailee, että Red Bullin taustaturbulenssi olisi vaikuttanut sunnuntain kolariin.

Aiemmin viikolla Verstappenin isä Jos Verstappen väitti, että Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner olisi kieltänyt häntä osallistumasta Itävallan GP:n alla ajettuun näytösajoon, mikä käytiin historiallisilla F1-autoilla. Horner kiisti antaneensa minkäänlaista kieltokäskyä.

Horner ja isäpappa Verstappen ovat olleet jo pidemmän aikaa tulilinjalla. Pahin roihahdus nähtiin alkuvuodesta, kun julkisuuteen levisi väitteitä, joiden mukaan Horner olisi käyttäytynyt epäasiallisesti Red Bullin naispuolista työntekijää kohtaan.

Horner kiisti syytökset, eikä häntä epäilty väärinkäytöksistä Red Bullin sisäisen tutkinnan jälkeen.

Koko jupakan keskellä esiin nousi epäilyksiä siitä, että väitteet olisivat vuotaneet julkisuuteen Verstappenin perheen – eli Jos Verstappenin kautta.

Brundlen mukaan taustakuohunta vaikutti poika-Verstappenin eli Maxin käytökseen sunnuntain kisassa.

– Max on yksi parhaista kuljettajista, mitä olen 40 vuoden aikana nähnyt, Brundle aloitti kolumnissaan.

– Hän on rauhoittunut ja kypsynyt kolmen mestaruuden myötä. Tuo kaikki näytti kuitenkin murenevan sunnuntaina, kun hän palasi Max 1.0 -versioksi sen suhteen, miten hän käyttäytyi kärkitaistelun keskellä.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Brundle viittaa siihen, miten Verstappen puolusti kärkipaikkaansa hyvin härskillä tavalla. Lopulta liikkeet johtivat kolariin.

– En keksi mitään tekosyitä hänen teoilleen, mutta mietin, että onko hänen isänsä Josin ja tallipäällikkö Christian Hornerin kiista nostanut tuolla tavalla päätään, Brundle vihjailee.

Brundle viittaa siihen, miten Red Bullin sisäinen turbulenssi vaikutti kokonaisuuteen eli siihen, miten Norris onnistui nousemaan Verstappenin lähettyville.

Verstappen kun johti kisaa seitsemän sekunnin erolla ennen toisia varikkopysähdyksiä. Kun Verstappenin stoppi meni pieleen, Norris nousi tämän kantaan.

Kaiken lisäksi Verstappenille lyötiin käytetyt keskikovan seoksen pyörät alle, kun taas Norris palasi radalle tuoreilla pyörillä. Verstappen lukitsi jarrunsa ulostulokierroksella, mikä toi Norriksen aivan hänen takasiipensä alle.

– Kaiken kruunasi se, kun Red Bull väitti talliradiossa, että Norris oli syypää. Tuollaista on vaikea kuunnella, koska tuollaiset väitteet vahingoittavat heidän uskottavuuttaan kaikin puolin, Brundle summasi.

Kilpailun tuomaristo näki, että Verstappen toimi kolarissa väärin. Hollantilaiselle kun tuomittiin kymmenen sekunnin aikarangaistus. Tämän lisäksi hän sai kaksi rangaistuspistettä. 

Lue myös:

    Uusimmat