Seksikolumni: Kaverille kans! Miksi miehet käyvät samalla kololla?

Mikä saa miehen menemään sänkyyn naisen kanssa, vaikka tämä on jo kaverille tuttua petiseuraa?

Kuulinpa tässä erikoisen tarinan erään poikaporukan mökkireissulta. Pojat olivat iskeneet mukaansa mökille kyliltä muutaman naisen, joista yksi siirtyi makuuhuoneeseen tositoimiin pojista onnekkaimman kanssa.

Kun pojasta puhti loppui, kyseli daami viattomasti, haluaisiko eräs pojan kavereista tulla jatkamaan. Ja ei, tämä ei ole minkään pornoleffan käsikirjoitus, vaan totisinta totta: reipas kaveri totta tosiaan tuli jatkamaan siitä, mihin toinen oli hommat jättänyt. Ja ettei kukaan luulisi, että kunnossa olisi mitään vikaa, tuli tämä ensimmäinen sankari vielä kerran hoitamaan homman himaan.

Tarinahan on kaikin puolin outo, vaikka kukaan ei ihmettelisikään, jos hommat olisi hoidettu samaan aikaan kolmenkimppana. Nyt kuitenkin sekä naisen että näiden kaverusten toimintaa voi ihan avoimesti vähän kummastella. Ymmärrän kyllä jossain määrin naista: ehkä naisen itsetunnolle tekee hyvää – vaikkakin ehkä vääristyneistä syistä –, kun kaksi kaverusta haluaa päästä touhuamaan tuhmia. Tai ehkä nainen vaan kaipasi kyytejä, joita ensimmäisellä kierroksella ei vielä saanut, ja joita tuossa kyläpahasessa tuskin on kovinkaan usein tarjolla. Siinä ei ole mitään hävettävää. Tai ehkei nainen alunperinkään osannut päättää, kumpi kaveruksista olisi mieleisempi. Hei, me naiset olemme sellaisia. Pahimpina päivinä emme osaa päättää, mitkä kengät laitamme aamulla jalkaan, joten onko todella niin outoa, jos miehet tuottavat päänvaivaa?

Itseäni kiinnostaa kuitenkin enemmän miesten motiivit, sillä tämä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun kuulen, että miespuoliset kaverukset käyvät mieluusti samalla kololla – joskin tämä oli ehdottomasti kuulemistani tapauksista härskein. Mitä ihmettä heidän päässään oikein liikkuu?

Itselläni on hirveän vähän sääntöjä siihen, kenen kanssa voin harrastaa tai olla harrastamatta seksiä, mutta yksi tärkeä, itsestään selvä sääntö on: en missään olosuhteissa harrastaisi petipuuhia kaverin exän, nykyisen tai tulevan kumppanin kanssa, olipa kyseessä sitten vakavasti otettava sulho tai yhden illan säätö. Miksi? Koska minun ei tarvitse. Minulta löytyy kyllä sen verran itseluottamusta, että uskon maapallon miljoonien muita laatukriteereitäni vastaavien miesten joukosta sänkyyni (tai sohvalle tai keittiönpöydälle) löytyvän jonkun, johon kukaan kavereistani ei ole koskenut. Ja hyvä niin.

Tuossa samaisessa mökkiporukassa on kuitenkin enemmän sääntö kuin poikkeus, että useampi kavereista iskee saman naisen, yleensä ihan avoimesti. Ja kaikille osapuolille tämä käy hyvin. Tämä on aina hämmentänyt minua. Luulisi, että miehet haluaisivat pitää kiinni "saaliistaan".  Ja toisaalta luulisi, ettei miehinen metsästysvietti saa täyttymystään, jos tämä saalis ei ole oma.

Muutamassa muussa poikaporukassa tiedän vastaavaa tapahtuneen lähinnä salaa: kaveri tapailee naista, jonka kanssa toinen pitää kuitenkin tuhmia tapaamisia selän takana. Epäreilua käytöstä naiseltakin, mutta miehet, mitä ihmettä?

Koska asia vaivasi minua niin paljon, päätin ottaa härkää sarvista ja kysyä suoraan eräältä mieheltä, että miksi, oi miksi, pitää mennä sänkyyn saman naisen kanssa, joka vasta viime viikolla harrasti villiä seksiä kaverin kanssa. Aluksi mies pohti, että ehkä se johtuu siitä, että kun naiseen on jo kaverin avulla tutustunut, on tämän kanssa helpompi ajautua intiimeihinkin puuhiin – tämähän selittää homman myös naisen näkökulmasta. Lisää mietittyään mies keksi kuitenkin sen todellisen vastauksen. Vastaus oli lyhyt, ytimekäs ja itsestään selvä.

Miehet toimivat kuin toimivat samasta syystä kuin koirat nuolevat pallejaan.

"Koska he pystyvät siihen."

Lue myös:

    Uusimmat