Mainos

Tämän äidin mukaan kukaan ei oikeasti halua olla osa uusperhettä: "Kuka lapsi valitsisi tuon?"

Uudessa tekstissään Kate väittää, ettei kukaan halua olla osa uusperhettä.

Scary Mommy -sivuston Kate Chapman sekoittaa pakkaa uusioperhettä koskevilla teksteillään. Aiemmin Chapman on kirjoittanut siitä, miten ei rakasta lapsipuoliaan kuin omia lapsiaan.

Uudessa tekstissään Chapman väittää, ettei kukaan oikeasti halua olla osa uusioperhettä. Sekä Chapman että hänen kumppaninsa Gabe ovat usein tunteneet, ettei kukaan halua olla osa perhettä, jonka he yrittävät rakentaa: ainakaan lapset eivät aina halua toimia uusiovanhempiensa mielen mukaan.

– Pysyimme hereillä aamun pikkutunneille asti ongelmaa työstäen ja tunnistaen tapoja, joilla kumpikin meistä voisi saada paremmin kontaktin toisen lapsiin, Chapman kuvaa erään vaikean päivän iltaa.

Juttelu jatkui aamuneljään asti. Aamulla Chapman koki muuttuneensa.

– Tänä aamuna näen selvemmin. Kaikki tuo puhe oli (tarkoitettu) vain hukuttamaan totuus alleen. Gabe oli oikeassa. Kukaan ei halua olla tässä sekoitetussa perheessä. Totuus on, ettei kukaan halua olla minkäänlaisessa yhteensulautuneessa perheessä. Lapset eivät päättäneet mennä naimisiin, ja muuttaa, ja viettää loppuelämiään toisen perheen kanssa, Chapman kuvaa.

– Taloutemme on meluisampi ja enemmän täynnä hälinää kuin se koskaan olisi kolmen lapsen kanssa. Yhteen sulautettu perheemme vähentää huomiota, jonka jokainen yksittäinen lapsi saa. Huomio, joka oli ennen yksin heidän (lasten), on jakaantunut heidän, uusien sisaruspuolien ja uuden aikuisten rakkauden välille.

Uusi isä- tai äitipuoli tuo mukanaan uudenlaisia tapoja, perinteitä ja odotuksia. Chapman vertaa perheiden yhdistämistä tilanteeseen, jossa lapsi kokoaa palapeliä, ja vanhempi antaa hänelle yhtäkkiä useita ylimääräisiä paloja ja käskee vain jotenkin sovittaa ne mukaan jo tekeillä olevaan kuvaan.

– Kuka lapsi valitsisi tuon? Chapman kysyy.

Uusioperheen aikuisilla on yleensä kokemusta vain omasta perheestään eivätkä he ole valmistautuneita toimimaan vanhempina lapsille, joita eivät oikeastaan tunne. Lapset ovat usein uskollisempia ”omalle” vanhemmalleen, eikä syvää yhteyttä lapsen ja uuden vanhemman välille synny hetkessä.  

Chapmanin mukaan kaikista vaikeuksista huolimatta yksi asia piti hänet ja Gaben keskustelemassa aamuyöhön asti. Tuo asia oli toivo siitä, että perhe voisi vielä joskus toimia.

– Toivo siitä, että rakkautemme ja kumppanuutemme on esimerkki lapsille, kun he kasvavat. Toivo siitä, että lapset, joita villisti rakastamme, voivat jonain päivänä vapaasti hyväksyä tuon rakkauden ja tuntea sen syvällä kehossaan. Toivo siitä, että tämä vaikea matka, jolla olemme yhdessä, on lopulta vain tarinamme alku, Chapman kuvaa.

Hän haluaa kannustaa muitakin uusioperheitä, joilla on vaikeaa.

– Olkoon toivonne voimakkaampi kuin pelkonne, ja vahvempi kuin tämän päivän väliaikainen totuus.

***

11:00

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.