Ex-tallikaveri vihjaa: Kimi Räikkösen uran loppu häämöttää – "Näimme saman Michael Schumacherissa"

Kimi Räikkösen kolari Sebastian Vettelin kanssa on poikinut varsin kriittisiä kommentteja 41-vuotiaasta konkarista. Räikköselle tuomittiin kolarista varikon läpiajorangaistus, joka muutettiin 20 sekunnin aikasakoksi, koska kisa oli jo ohi.

Saksan Sky-kanavalla asiantuntijana toimiva Räikkösen ex-kilpakumppani Ralf Schumacher lyttäsi suomalaisen aiheuttaman kolarin "häpeälliseksi".

Ex-tallikaveri David Coulthardin mukaan Räikkösen ikä saattaa jo alkaa näkyä.

– Olin itse 37-vuotias, kun lopetin. Yhtäkkiä sitä alkaa tehdä virheitä, mutta niitä ei halua myöntää, Coulthard sanoi saksalaiselle Bild-lehdelle Grandpx.news-sivuston mukaan.

– Huomasin sen liittyvän huonoon keskittymiseen, erityisesti kisojen loppua kohden. Näimme saman Michael Schumacherissa hänen viimeisenä vuotenaan.

Myös Räikköstä seitsemän vuotta vanhemman Mercedes-pomon Toto Wolffin kerrotaan kommentoineen ikäasiaa.

– Olen joskus aika loppu ajettuani pitkän matkan autobaanalla. Ehkä jossain kohtaa ikä alkaa näkyä.

Toisaalta Wolff tarjosi Räikkösen ja Vettelin kolariin myös kepeämmän selityksen.

– Ehkä Kimi katsoi kelloa tietääkseen, milloin kisa on viimeinkin ohi, itävaltalaisen kerrotaan sanoneen kotimaansa Kleine Zeitung -lehdessä.

Räikkönen itse sanoi huomanneensa Vettelin, mutta se, miten kolari pääsi tapahtumaan, oli hänelle tuoreeltaan täysi arvoitus. Vettel puolestaan ei ollut ollenkaan pahana ex-tallikaverinsa toiminnasta.

– Siinä ei ollut mitään tarkoituksellista, mutta se oli vähän outoa. Varmaankin se oli väärinymmärrys. Täytyy katsoa tilanne läpi ja keskustella hänen kanssaan.

Räikkösen tulevaisuudesta riittää tuttuun tapaan runsaasti spekulaatioita. Joissain huhuissa Alfa Romeolle ollaan oltu viemässä Haasilla debyyttikauttaan ajavaa Mick Schumacheria.

Toisaalta Racefans-sivusto kertoi viime viikonloppuna omiin lähteisiinsä perustuen, että Alfa Romeo ei välttämättä haluaisi enää uusia Räikkösen sopimusta ja suomalaisen tilalle ovat ehdolla Callum Ilott ja Valtteri Bottas.

Lue myös:

    Uusimmat