Kimi Räikkönen saa sapiskaa myös F1-mestarilta – ajatteli kolaria hetken jopa tahalliseksi: "Se oli aivan omituista"

Kimi Räikkösen ja Sebastian Vettelin raju törmäys Itävallan F1-kisassa näytti mestarikuski Damon Hillin silmään hetken aikaa jopa siltä, että suomalaiskuski otti entisen tallikaverinsa tahallaan ulos kisasta.

Räikkönen ja Vettel kolaroivat Itävallassa juuri ennen ruutulipulle tuloa. Kummankin kisa oli päättymässä MM-pisteiden ulkopuolelle. Kaksikko päätyi rajusti soralle.

F1-mestari Damon Hillin silmään tilanne näytti erikoiselta. Hän piti asiaa täysin Räikkösen syynä.

– Ensimmäisen kerran, kun näin sen, luulin hänen ajattelevan, että ”minä en päästä häntä ohi, vaan törkkään hänet ulos”. Se oli todella outoa, Hill nauraa F1 Nation -podcastissa.

Hänen vanha kilpakumppaninsa Ralf Schumacher piti Räikkösen osuutta kolariin jopa häpeällisenä. Hill epäilee, ettei Räikkösen auto tosin ollut aivan kunnossa.

– Osaan sanoa vain, että hänen etusiipensä päätylevy oli tätä ennen osunut yhteen jonkun toisen kanssa muutama kierros aiemmin. Ajattelin, että ehkä hän ei osannut arvioida, missä hänen autonsa keula on.

– Se oli aivan omituista. En tajua, mitä siinä tapahtui. Se muistutti minua Mark Webberin ja Sebastian Vettelin kolaria Turkissa (2010).

– Ehkä Seb lähti ohittamaan vähän aikaisemmin kuin mitä Kimi olisi toivonut häneltä, mutta miksi kaksi noin kokenutta kaveria kolaroivat yhteen tuolla tavalla? Hill ihmettelee.

Lue myös:

    Uusimmat