Ex-tallikaveri: Sebastian Vettel voisi jatkaa Ferrarilla, mikäli hän olisi kuin Kimi Räikkönen – "Se ei sovi kaikille"

F1:ssä alkaa uusi aikakausi – näitä muutoksia on odotettavissa kaudelle 2021 6:27
F1:ssä alkaa uusi aikakausi – näitä muutoksia on odotettavissa kaudelle 2021.

Sebastian Vettelin tallikaverina Red Bullilla ajanut Mark Webber uskoo, että Vettelin ja Ferrarin yhteistyö olisi voinut jatkua vielä tämän kauden jälkeenkin, mikäli Vettel olisi tietyiltä ominaisuuksilta samanlainen kuin monivuotinen tallikaverinsa Kimi Räikkönen.

Webber näki läheltä Vettelin työskentelyä vuosina 2009–2013, kun he molemmat ajoivat Red Bullilla. Vettel saavutti näiden viiden kauden aikana yhteensä 38 GP-voittoa ja neljä maailmanmestaruutta.

Ferrari-vuosina mestaruudet ovat kiertäneet Vetteliä välillä lähempää, välillä kauempaa, ja tästä johtuen suurin toivein alkanut yhteistyö tulee päätökseensä kauden 2020 jälkeen.

Webberin arvion mukaan asetelma ja ilmapiiri Ferrarin sisällä ovat käyneet sellaisiksi, ettei Vettel voi enää loistaa.

– Tiedän, että hän antaa työskennellessään 110 prosenttia itsestään, panee likoon aikaa ja vaivaa. Hän odottaa samaa myös tallilta, ja selvästikään hän ei koskaan saanut sitä, Webber sanoo GP Todayn mukaan F1 Nation -podcastin tuoreessa jaksossa.

– En syytä italialaisia, mutta sanonpahan vain, että he eivät ole saavuttaneet toivottuja tuloksia. He ovat tehneet sen, minkä ovat pystyneet, ja luulen, että Sebastian on kadottanut motivaationsa.

Osaltaan syy on myös Vettelin. Webber uskoo, että esimerkiksi Kimi Räikkönen onnistuisi vastaavassa tilanteessa Vetteliä paremmin.

– Sebastian ei tule toimeen vain omillaan, kun taas Kimi on immuuni tällaisille yksityiskohdille. Kimi vain istuu autoon ja hoitaa hommat, mikä on hänen vahvuutensa, mutta se ei sovi kaikille.

– Luulen, että Ferrari tulee kaipaamaan Sebastiania ja hänen kokemustaan. Charles Leclerc on maailmanluokkaa, mutta lyhyellä tähtäimellä Ferrari tulee kaipaamaan Sebastianin näkemystä, sitä hyvää, motivoitunutta Sebastiania. Nyt hän ei ole motivoitunut, ja se on ongelma.

Lue myös:

    Uusimmat