Ex-suurlähettiläs Bruce Oreckin mukaan Valkoiseen taloon palannut Trump vie yhdysvaltalaisia harhaan: "Hän esittää, että kaikki on kunnossa kolmessa päivässä"

4:39
Videolla Bruce Oreckin haastattelu Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa ollut Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on palannut Valkoiseen taloon. Trump oli sairaalassa kolme yötä.

Yhdysvaltojen entinen Suomen-suurlähettiläs Bruce Oreck kommentoi asiaa MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmalle. Oreckin mukaan Trump vie toiminnallaan Yhdysvaltain kansalaisia harhaan, vaikka presidentin tehtävä olisi johtaa.

– Hän esittää, että kaikki on kolmessa päivässä kunnossa. Hän voi edelleen tartuttaa ja on edelleen riski.

Oreck huomauttaa, että Trumpilla on Valkoisessa talossa käytössään häntä vuorokauden ympäri hoitavat lääkärit ja uusimmat lääkkeet sekä hoidot. 

Tällaista mahdollisuutta ei ole tavallisella Yhdysvaltojen kansalaisella.

– Hän on tehnyt pandemiasta poliittisen teatterin.

Oreckin mielestä myös se, että Trump liikkuu ilman kasvomaskia, antaa väärän viestin.

Tartuntoja Valkoisessa talossa

Valkoisessa talossa on todettu nyt lukuisia muitakin koronavirustartuntoja.

Yhdysvaltalaismedioiden mukaan Valkoinen talo on kuitenkin kieltäytynyt tautiviranomaisen tarjoamasta avusta tartuntaketjun selvittämiseksi.

Oreckin mukaan Trump vähättelee taudin vakavuutta vaarallisella tavalla.

– Trumpin seuraajat näkevät sen, kuten hän sen esittää. Tiede on täysin toisarvoista. Ainoastaan sillä, mitä hän sanoo, on väliä.

 – Ihmiset, jotka ajattelevat, että se on vakavaa, ajattelevat, että se on vakavaa. Ihmiset, jotka eivät usko, että se on vakavaa, kulkevat ympäriinsä ilman maskia eivätkä ota sosiaalista etäisyyttä. Yhdysvallat on hirveä paikka olla juuri nyt.






Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja