Kirjeenvaihtajan kommentti: Tasan kuukausi kaikkien aikojen vaaleihin – amerikkalaiset pohtivat, selviääkö kumpikin ehdokas hengissä vaalipäivään saakka

Tasan kuukausi yksiin kaikkien aikojen vaaleista ja toinen ehdokkaista, presidentti Donald Trump, on sairaalassa, kirjoittaa MTV Uutisten Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mari Karppinen.

Valkoisen talon mukaan kyse on varotoimenpiteestä ja riskiryhmään kuuluvan 74-vuotiaan Trumpin oireita kuvataan lieviksi. Amerikkalaisen median tietojen mukaan Trumpilla on kuitenkin kuumetta. Nyt keskustelu käy kuumana, kuinka sairas Trump oikeasti on. Valkoinen talo vakuuttaa, että Trump pystyy hoitamaan presidentin virkaansa sairaalasta käsin.

Ongelma Trumpin aikakaudella on, etteivät amerikkalaiset voi luottaa siihen mitä Valkoinen talo sanoo. Valkoisen talon tiedotustilaisuudet ovat täynnä valheita ja erityisesti koronaviruksen vaaroja Trump on vähätellyt alkuvuodesta saakka. Ennen sairaalaan menoa Trump nauhoitti Valkoisessa talossa videotervehdyksen kansalaisille, missä hän kiitti saamastaan tuesta ja uskoi pärjäävänsä hyvin. Videolla lyhyesti puhunut Trump näyttää kuitenkin kalpealta ja väsyneeltä.

Syvästi kahtiajakautuneessa äänestäjäkunnassa on monenlaisia reaktoita. Demokraateissa ja liberaaleissa on heitä, jotka kokevat, että Trump ansaitsee sairastella sen jälkeen, kun on valehdellut kansalle viruksen vaaroista ja järjestänyt kannattajilleen massatapahtumia vastoin terveysviranomaisten suosituksia. Trumpin kannattajissa osa puolestaan uskoo, että Trumpin sairastelu lisää Trumpin saamaa suosiota ja sympatiaa.

Trumpin kilpakumppani demokraattien Joe Biden on tähän mennessä välttynyt tartunnalta, mutta moni demokraatti pelkää hänen altistuneen TV-väittelyssä Trumpin ja Trumpin lähipiirin läheisyydessä alkuviikosta. Bidenin tuorein testitulos oli negatiivinen, mutta hänet testataan varmasti pian uudestaan. 77-vuotias Biden kuuluu myös riskiryhmään ja moni amerikkalainen pohtii nyt, selviääkö kumpikin ehdokas hengissä vaalipäivään saakka.

Biden ilmoitti, että tässä poikkeuksellisessa ajassa kampanja vetää pois Trumpia vastaan hyökkäävät ja negatiiviset vaalimainokset niin televisiosta kuin sosiaalisesta mediasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja