Mainos

Ex-poliisi kuoli bingoriitaan – yksi isku päähän ravintolassa

Yksi isku kasvoihin kaatoi 64-vuotiaan entisen poliisin. Mies löi päänsä baarin lattiaan ja kuoli sairaalassa kaksi viikkoa myöhemmin kallonsisäisiin vammoihin. Syynä oli ravintolabingosta syntynyt riita.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi lyöjän, 45-vuotiaan miehen, pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Teko tapahtui Helsingin Alppilassa kesäkuussa 2015.

Ravintola Kultaisessa Kulauksessa järjestettiin bingoiltapäivä. Lyöjä ja uhri eivät varsinaisesti tunteneet toisiaan, mutta olivat tavanneet aiemminkin bingoissa.

Kun 64-vuotias oli tullut baariin, 45-vuotias oli huomauttanut, että ”ex-poliisi tuli”. Kun taas 64-vuotiaan avovaimo oli voittanut viimeisen rahabingon, johon 45-vuotias oli todennut tyyliin ”taasko toi akka voitti”.

Sanamuodot vaihtelivat eri kertomuksissa, mutta oikeus piti huomautusta joka tapauksessa asiattomana. Oikeus kuvasi lyöjän provosointia öykkärimäiseksi.

Ex-poliisi oli noussut pöydästä, mennyt 45-vuotiaan taakse ja ottanut vähintäänkin poninhännästä kiinni. Oikeudessa oli esillä myös kuristaminen, mutta siitä ei ollut näyttöä.

Nopea isku

45-vuotias kääntyi nopeasti ja löi nyrkillä kovaa kasvoihin. 64-vuotias kaatui selälleen ja löi päänsä lattiaan.

Mies menetti tajuntansa hetkeksi, mutta osasi sen jälkeen kertoa nimensä. Hän oli kuitenkin sekava ja ambulanssi vei miehen sairaalaan. 64-vuotias oli puhaltanut 1,05 promillea.

Sairaalassa mies ei enää noussut sängystä. Hänen tilansa paheni ja aivovamma johti kuolemaan.

Ei törkeä

Käräjäoikeus katsoi lyönnin pahoinpitelyksi ja tekijän aiheuttaneen miehen kuoleman.

Ex-poliisin omaisten mukaan kyse oli törkeästä kuolemantuottamuksesta, mutta käräjäoikeus piti tekoa perusasteisena kuolemantuottamuksena.

– Uhri oli itse tullut vastaajan luo ja käynyt ensin fyysisesti vastaajaan käsiksi. Lyöminen oli ollut ”menetkös siitä”-tyyppinen liike, jonka jälkeen heti vastaaja oli istuuntunut takaisin, oikeus lausui.

– Käräjäoikeus katsoo yleisen oikeuskäytännön mukaisesti, ettei törkeänasteiseksi sinänsä katsottavaa huolimattomuutta voida näissä olosuhteissa arvioida kokonaisuutena arvostellen törkeäksi.

Oikeus päätyi mittaamaan rangaistuksen kuudeksi kuukaudeksi vankeutta. Kun miehellä ei ollut rikollisuutta entisyyttä, hän sai rangaistuksen ehdollisena.

Lyöjän on korvattava omaisille noin 4000 euron hautauskulut.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja