Ex-Nokia-pomo Elopin työt loppuvat australialaisoperaattorilla

Nokian toimitusjohtajana loppuvuodesta 2010 puhelinliiketoiminnan Microsoftille myyntiin vuoden 2013 syksyllä asti toiminut Stephen Elop jättää tehtävänsä australialaisella teleoperaattorilla Telstralla tämän muokatessa johtoaan laajemminkin uuden strategian yhteydessä.

Muun muassa Mobile World Live kertoo Telstran johtajavaihdoksista sen uuden 2022 vuoteen tähtäävän strategiajulkistuksen yhteydessä. Elop toimi Telstralla sen teknologiasta, innovaatiosta sekä strategiasta vastanneena johtajana vuoden 2016 huhtikuusta alkaen.

Telstran toimitusjohtajan Andrew Pennin mukaan Elop jättää päivätyöt Telstralla huomenna heinäkuun päättyessä, mutta ”säilyttää tästä huolimatta läheisen yhteyden liiketoimintaan”.

Elopin lisäksi Telstran jättävät myös sen talousjohtaja, tukkumyynnin johtaja sekä markkinointijohtaja. Telstra aikoo uuden strategiansa alla myös vähentää 8 000 työpaikkaa tulevien kolmen vuoden aikana luoden samanaikaisesti 1 500 uutta työtehtävää.

Telstralla aloittamisen jälkeen vuoden 2016 syksyllä Elop kommentoi ensi kertaa julkisuudesta poistumisen jälkeen myös Nokia-aikojaan kuvaten niitä erittäin vaikeiksi, sillä hän liittyi Nokian palvelukseen kolme vuotta Applen iPhonen esittelyn jälkeen.

”Kun maailma muuttuu perustavalla tavalla, silloin meidän alallamme tehdään ja menetetään suuria omaisuuksia”, kommentoi Elop, joka kuvasi iPhonen esittelyä tällaiseksi ”harvinaiseksi sukupolven muutoksen kaltaiseksi mullistukseksi”. Vaikka iPhonessa ei Elopin mielestä ollut mitään kovin erikoista insinöörisuunnittelun näkökulmasta, oli se ensimmäinen kerta kun tietokoneen käyttöliittymä oli tehty hyväksi ihmiselle.

”Suurten epätoivon ja myllerryksen aikoina on olemassa mahdollisuus tehdä asioita eri tavalla ja Nokia on nyt keskittynyt toimittamaan verkkolaitteita”, Elop totesi ja mainitsi uskovansa aidosti loistavilla yrityksillä olevan kykyä selviytyä ja menestyä läpi mullistavien aikojen, usein keksien itsensä perustavalla tavalla uudelleen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja