Ex-kuski paljasti hillittömän hissitarinan Valtteri Bottaksesta: "Sitä ei halua paljastaa olevansa kuljettaja"

F1-kausi alkaa viikonloppuna Bahrainissa – nämä ovat ennakkoasetelmat 13:15
F1-kausi alkaa Bahrainissa – nämä ovat ennakkoasetelmat

Brittiläisen Sky Sportsin F1-tiimi hauskuutti Bahrainissa ajettujen talvitestien yhteydessä katsojia tarinoilla erikoisista kohtaamisistaan kuljettajien kanssa. Asiasta kertoo Formula1news-sivusto.

Selostaja David Croft kertoi ensin törmänneensä Fernando Alonsoon hotellin hississä toisen testipäivän aamuna Bahrainissa. Alonso ei sanonut hissimatkan aikana sanaakaan, mutta kun ovet aukesivat, hän huikkasi lyhyesti "huomenta".

Tämä palautti Sky Sportsin asiantuntijana toimivan ex-kuljettaja Anthony Davidsonin mieleen tarinan vuoden 2019 Yhdysvaltain GP:stä. Tarinan pääosassa oli vielä tuolloin Mercedeksellä ajanut Valtteri Bottas ja joukko samaan hissiin sattuneita yhdysvaltalaisfaneja, jotka eivät kuitenkaan tunnistaneet Bottasta. 

– Tämä on yksi parhaista tarinoista, jonka olen kuullut kuljettajalta – ja itse asiassa kuulin sen suoraan Bottakselta itseltään, Davidson pohjusti.

Vaikka yhdysvaltalaisfanit eivät tunnistaneet Bottasta, he panivat merkille hänen Mercedes-varusteensa  ja kysyivät, missä roolissa Bottas työskentelee varikolla.

Seurasi hillitön keskustelu.

– Sitä ei halua paljastaa olevansa kuljettaja, joten hän vain sanoi työskentelevänsä tallissa. Tämän jälkeen hän kysyi heiltä, kenen he haluavat voittavan kisan, Davidson kertoi.

– He sanoivat: "Lewis Hamiltonin, hän on mahtava. Emme muista tallin toista kuljettajaa, mutta Lewis Hamilton on mahtava, toivottavasti hän voittaa.'"

Tämän jälkeen yhdysvaltalaiset kysyivät Bottakselta, kenen hän toivoisi voittavan.

– Sen toisen tyypin, kuului Bottaksen vastaus, ja tarinaa kuunnellut Croft purskahti tässä vaiheessa nauramaan.

Paalulta kisaan startannut Bottas myös voitti vuoden 2019 Yhdysvaltain GP:n. Hamilton nousi viidennestä ruudusta toiseksi ja varmisti kuudennen maailmanmestaruutensa.

Lue myös:

    Uusimmat