Mercedes-pomo Toto Wolff salamyhkäisenä tallinsa iskukyvystä – "Vaikea sanoa"

F1-kausi alkaa viikonloppuna Bahrainissa – nämä ovat ennakkoasetelmat 13:15
F1-kausi alkaa tänä viikonloppuna.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff odottaa viikonloppuna alkavaa F1-kautta innolla, vaikkei osaa vielä sanoakaan, missä Mercedes suorituskyvyllisesti menee.

Uusien sääntöjen värittämä F1-kausi käynnistyy odotuksen jälkeen tänä viikonloppuna, kun Bahrainissa kisataan kauden ensimmäinen osakilpailu. Sääntömuutosten myötä uutta kautta ympäröi mystinen verho, jota jo raotettiin hiukan talvitesteissä.

Ennakkoasetelmissa Red Bullia, Ferraria ja Mercedestä on pidetty vahvimpina suosikkeina, mutta talvitestien perusteella oli vielä hankala vetää suurempia johtopäätöksiä alkavan kauden voimasuhteista.

Mercedeksen kuskikaksikko George Russell ja Lewis Hamilton ilmaisi Bahrainin testien jälkeen, ettei talli ole tällä hetkellä kärkivauhdissa.

Tallipomo Toto Wolff myöntää, ettei itsekään vielä tiedä, miten Mercedeksen taso kestää vertailun muihin talleihin.

– On vaikea sanoa tarkalleen, missä olemme suorituskyvyllisesti muihin verrattuna tänä viikonloppuna, mutta se tekee uudesta aikakaudesta ja kaudesta niin jännittävää. Kaikki aloittavat puhtaalta pöydältä, Wolff hehkuttaa Mercedeksen sivuilla.

– Rakastamme F1:ssä sitä, ettei sekuntikello koskaan valehtele. Me ymmärrämme paremmin suorituskyvyllistä totuutta lauantaina aika-ajoissa. Odotan innolla, mitä tämä viikonloppu tarjoaa.

Peräti kahdeksan edellistä valmistajien maailmanmestaruutta voittanut Mercedes luottaa tälläkin kaudella omaan asiantuntemukseensa ja työmoraalinsa.

– W13-autossa on paljon potentiaalia vapautettavaksi. Tiedämme, kuinka paljon nautimme haasteesta ymmärtää autoa ja saada siitä kaikki mahdollinen irti. Tämä on keskittymiskohteenamme tulevina päivinä, viikkoina ja kuukausina, Wolff sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat