Ex-kuski korosti F1-sarjan muutosta räväkällä tavalla – "Max Verstappen olisi kuollut jo ainakin kolmesti"

Max Verstappen ei olisi voinut ajaa nykyisellä tyylillään 1970- ja 80-luvuilla ilman vakavia seurauksia, entinen McLaren-kuljettaja Bruno Giacomelli uskoo. 

F1-sarjassa vuosina 1977-1983 ja 1990 ajanut Giacomelli arvostaa esimerkiksi Juan Manual Fangion viisi mestaruutta korkeammalle kuin Michael Schumacherin seitsemän MM-titteliä, sillä Fangion aikaiset kuljettajat olivat jatkuvasti suuremmassa hengenvaarassa. 

Autojen turvallisuus on kehittynyt valtavasti tähän päivään jopa Schumacherin huippuvuosista, puhumattakaan 70- ja 80-luvuista. Giacomelli epäilee, että esimerkiksi Red Bull -tähti Max Verstappenin ajotyyli on ainakin osittain seurausta tästä. 

– Verstappen olisi kuollut jo ainakin kolmesti tai neljästi, jos hän ajaisi samoja 80-luvun autoja kuin minä, Giacomelli puntaroi motorsport.comille. 

Italialaisen mukaan nykykuskit eivät pelkää lainkaan radalla, sillä autot ovat niin turvallisia. Giacomelli pelkäsi ainoastaan kolarihetkillä. 

– Niiden muutaman sekunnin aikana, kun olet tajuissasi ja mietit, ettet halua satuttaa itseäsi. Pidät rattia, yrität pysyä jäykkänä ja odotat kolaria. Siinä hetkessä pelko iskee, valtaosan F1-urastaan McLarenilla ajanut Giacomelli summaa. 

Lähde: gpblog.com

Lue myös:

    Uusimmat