Ex-kansanedustajalla massiivinen sydäninfarkti

Kokoomuksen entinen kansanedustaja Tapani Mäkinen sai massivisen sydäninfarktin torstaina illalla. 

Tapani Mäkinen kertoo kokemuksestaan Facebookissa.

– Lääkäreiden sanojen mukaan oli kyllä massiivinen sydäninfarkti. Mutta jäin henkiin ja se lienee tärkeintä, kertoo Mäkinen Facebook-postauksessaan.

Mäkinen kertoo torstaina katselleensa jääkiekon Suomi–Ruotsi-maaottelua, kun tunsi painetta rinnassaan. Pian paine muuttui Mäkisen mukaan sietämättömäksi kivuksi.

– Aika tarkkaan puolen yön aikaa löysin itseni lattialta ja sain onneksi soitettua lähellä asuvalle pojalleni Teemulle, että lähdetkö heittämään minut Peijakseen, isällä taitaa olla sydänkohtaus menossa, kertaa Mäkinen.

"Harmillisia vaurioita sydänlihakseen"

Mäkinen kertoo postauksessaan, että hänellä todettiin massiivinen sydäninfarkti, joka vaikutti sydämen koko vasempaan lohkoon ja aiheuttaen vaurioita sydänlihakseen. 

Peijaksesta Mäkinen kuljetettiin pikavauhtia Meilahteen, jossa Mäkinen kertoo saaneensa ensiluokkaista hoitoa.

– Parhaimmillaan minua hoiti kerralla 13-14 terveydenhuollon ammattilaista, kukin tiesi tarkalleen mitä teki. 

Mäkinen on parhaillaan teho-osastolla Meilahden Siltasairaalassa, jossa hänelle on tehty useampi pallolaajennus ja aorttaan laitettiin kontrapulsaattori, jonka tarkoituksena on auttaa vaurioitunutta sydänlihasta pumppaamaan verta. 

– Jano, nälkä ja heikko olo, ovat tämän hetken tuntemukset. Mutta kyllä täältä vielä tullaan. Viikko teholla ja pari kolme osastolla, niin takaisin tullaan jumalattoman kiitollisena korkeatasoisesta maailman parhaasta terveydenhoidostamme, kirjoittaa Mäkinen.

Mäkinen toimi kokoomuksen kansanedustajan vuosina 2003–2004 ja 2007–2015. Hän toimi myös Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtajana vuosina 2009–2017.

Lue myös:

    Uusimmat