Toimittaja Emma Karasjoen syke nousi äkisti yli kahteensataan – sydän operoitiin tammikuussa: "Jumalauta, että ylitin itseni"

Toimittaja-juontaja Emma Karasjoki kärsi synnynnäisestä rytmihäiriöistä.

Toimittaja-juontaja Emma Karasjoen viikko alkoi sydänoperaatiolla. 9. tammikuuta Instagramissa Karasjoki kertoi aiheesta ja siitä, mikä johti operaatioon.

– Vuosi sitten olin ulkojäillä höntsäämässä, kun sykkeeni nousi äkillisesti 210:neen. Tilanne oli super ahdistava, koska pulssi ei vain laskenut, ja tuntui siltä kuin sydän hyppäisi kehosta ulos. En ollut koskaan kokenut vastaavaa, Karasjoki kirjoitti vuoden takaisista kauhunhetkistään.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Tilanne oli mennyt ohi minuuteissa, mutta Karasjoen se sai aivan paniikkiin.

– Sama kohtaus tuli kuitenkin taas uudestaan muutamaa päivää myöhemmin samaisessa tilanteessa, ja sitten taas uudestaan. Kesällä tuli taukoa, kun en nostanut sykettä niin intensiivisesti kuin kevättalvella luistelussa. Alkusyksystä, kun ringette taas jatkuu, jatkuivat myös kohtaukset. Kerran jopa soitin ambulanssin kotiin, kun syke oli huidellut 210 tienoilla puolisen tuntia. Ambulanssin ensihoitajat eivät ehtineet saada sydänfilmille mitään, mutta kehottivat hakeutumaan lääkäriin, Karasjoki kertasi.

Heti seuraavana päivänä toimittaja suuntasi kardiologille, joka tiesi heti vaivan syyn.

– Kyseessä on synnynnäinen rytmihäiriö (SVT), jossa tyypillistä on nopeasti alkavat ja päättyvät sydämen tykyttelykohtaukset. Ja joskus oireilu alkaa vasta aikuisena, kuten minulla alkoi. Kardiologi laittoi siltä istumalta lähetteen rytmihäiriön katetrihoitoon, eli katetriablaatioon, ja sanoi, että sillä pääsen siitä eroon. Heti, kun pääsin lääkäristä kotiin, romahdin itkuun. Ai ihan sydänoperaatioon? Ja ilman nukutusta? Ei luoja, Karasjoki kirjoitti ajatuksiaan.

Karasjoen pitkä odotus päättyi 9. tammikuuta, jolloin hän pääsi tuohon sydänoperaatioon.

– Minua on jännittänyt koko loppuvuoden ihan helvetisti, koska ajatus siitä, että sydäntä sörkitään, ei ole ollut kovin mieleinen. Jännitys tänään aamulla oli kyllä seuraavalla tasolla. Mutta tässä sitä nyt ollaan, ja kaikki meni hyvin! Jumalauta, että ylitin itseni. Ja mikä parasta: yli 90 prosentin varmuudella rytmihäiriöiden pitäisi olla kohdallani menneisyyttä, Karasjoki kirjoitti.

Hän pitää Suomeen syntymistä suorastaan lottovoittona.

– Kiitos HUS. Mieletöntä ammattitaitoa alusta loppuun asti, ja jopa meikäläinenkin saatiin pidettyä rauhallisena, lisäkiitos rauhoittaville lääkkeille. Huhhuh! Nyt voi minunkin vuoteni 2023 vihdoin alkaa kunnolla, Karasjoki päätti kirjoituksensa.

Karasjoki on juontanut muun muassa Ylen Sinkut paljaana -realityohjelmaa. Hän tuottaa työkseen myös naiseudesta ja tasa-arvosta videosisältöjä TikTokiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja