Apple Watchin kaveriksi tulee tarjolle kehittynyt sykemittari

​AliveCor-niminen yritys on tuomassa mobiililaitteille – erityisesti Applen iPhoneille sekä Watch-kellolle lisävarusteena terveydenhuollon ammattitason sykemittarin. Erityisesti AliveCoria kohtaan mielenkiintoa nostaa entisen merkittävän Google-johtajan Vic Gundotran toimiminen yhtiön toimitusjohtajana. Hän siirtyi yhtiön vetovastuuseen marraskuussa.

Esimerkiksi Apple Watchista ja osasta muitakin älykelloja löytyy jo vakionakin sykemittari. Näistä AliveCorin uusi Kardia-mittausratkaisu eroaa kuitenkin tarkkuudellaan, lisätoiminnoillaan sekä ennen kaikkea tulossa olevalla hyväksynnällään Yhdysvaltain lääkelupaviranomaiselta FDA:lta. Käytännössä kyse on sertifioidusti ammattikäyttöönkin soveltuvasta sykkeen mittauksesta.

Kardia tulee saataville vaihdettavana rannekkeena Apple Watchille sekä jo lisäkuorina iPhone 6/6s:lle ja iPhone 5/5s:lle. Muidenkin laitteiden, kuten Android-puhelinten, kanssa Kardian pitäisi soveltua käytettäväksi ”laatalla”, jonka voi liimata puhelimensa takaosaan kiinni. Tiedot siirtyvät Kardia-mittarista yrityksen omaan sovellukseen käyttäjän laitteeseen.

Sydänsähkökäyrän (EKG) mittauksen ohella AliveCorin laite ja sovellus mittaavat myös sydämentykytyksiä, sydämen epätavallisen nopeaa, voimakasta tai epäsäännöllistä sykintää, hengityksen lyhyyttä sekä ruoka-valiollisia, uni- ja harjoittelutapoja ja -kertoja. Jos vaikkapa AliveCorin uuden Apple Watch -rannekkeen käyttäjällä on outoja tuntemuksia, voi hän koskettaa ranneketta ja kertoa helposti puhumalla tuntemuksistaan rannekkeen samalla taltioidessa sydämen toiminnan tietoja juuri samalta ajankohdalta. Nämä tiedot voi helposti lähettää lääkärille analysoitavaksi.

Laite tuottaa aineistoa, josta voi olla merkittävää apua esimerkiksi lääkärin tarkastelussa sekä sydänvaivaisten ihmisten elämän turvaamisessa.

– Me emme tee fitness-tuotetta. Tämä ei ole lelu. Puhumme ihmisten elämistä, kommentoi AliveCorin toimitusjohtaja Vic Gundtora Re/codelle.

Gundotra on rekrytoinut AliveCorin palkkalistoille entisiä Googlen laite- ja ohjelmistokehittäjiä. Gundotra toimi aiemmin Googlella suunnittelujohtajana sekä myös Google+:sta vastuun ottaneena pomona. Hän jätti Googlen keväällä 2014.

AliveCorin Kardian iPhone-lisäkuorien hinta on noin 100 dollaria. Apple Watch -rannekkeen hinta paljastetaan myöhemmin. Ranneke odottaa vielä lopullista viranomaishyväksyntäänsä, jonka jälkeen se on saapumassa markkinoille pikaisesti.

Lue myös:

    Uusimmat