Eurotohtoreiden koulutus alkaa Jyväskylässä

Suomen ensimmäisiä eurotohtoreita aletaan kouluttaa Jyväskylässä syyskuussa. Euroopan unioni on myöntänyt rahoituksen kahden Marie Curie -tohtorikoulutuskeskuksen perustamiseksi evoluutioekologiaa sekä ihmisen kehitystä tutkiviiin huippuyksiköihin.

Tiedon vahvisti Jyväskylän yliopiston kansainvälisessä kesäkoulussa vieraillut EU-komission tutkijakoulutusyksikön johtaja Georges Bingen. Ensimmäisellä hakukierroksella Suomeen on luvassa yhteensä neljä Marie Curie Training Site -yksikköä, joista kahden sijoittuminen Jyväskylään on nyt varmistunut. Ihmisen kehitys ja sen riskitekijät -yksikölle ja evoluutioekologian yksikölle tohtorikoulutuskeskus merkitsee yhteensä yli kahta miljoonaa markkaa jatko-opintojen järjestämiseen.

-Saamme tutkimusryhmiimme neljän vuoden ajan muutamia nuoria jatko-opiskelijoita joka vuosi, evoluutioekologian tutkimusta johtava professori Rauno Alatalo kertoo. Ihmisen kehitys -yksikölle tohtorikoulutus merkitsee eurooppalaisen tutkijaverkoston tiivistymistä. Professori Heikki Lyytinen on vetänyt lapsen kielellistä kehitystä ja lukivaikeuksia tutkivaa verkostoa jo viiden vuoden ajan.

-Verkostoon kuuluvat kymmenet jatko-opiskelijat voivat nyt avoimessa EU-haussa pyrkiä tekemään osan väitöskirjatyöstään, Lyytinen sanoo. Eurooppalainen tohtorikoulutus on EU-komission viidennessä tutkimuksen puiteohjelmassaan aloittama uusi toimintamuoto laadukkaan tutkijakoulutuksen ja tutkijoiden liikkuvuuden edistämiseksi jäsenmaissa ja liitännäisvaltioissa.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat