Mainos

Eurotohtoreiden koulutus alkaa Jyväskylässä

Suomen ensimmäisiä eurotohtoreita aletaan kouluttaa Jyväskylässä syyskuussa. Euroopan unioni on myöntänyt rahoituksen kahden Marie Curie -tohtorikoulutuskeskuksen perustamiseksi evoluutioekologiaa sekä ihmisen kehitystä tutkiviiin huippuyksiköihin.

Tiedon vahvisti Jyväskylän yliopiston kansainvälisessä kesäkoulussa vieraillut EU-komission tutkijakoulutusyksikön johtaja Georges Bingen. Ensimmäisellä hakukierroksella Suomeen on luvassa yhteensä neljä Marie Curie Training Site -yksikköä, joista kahden sijoittuminen Jyväskylään on nyt varmistunut. Ihmisen kehitys ja sen riskitekijät -yksikölle ja evoluutioekologian yksikölle tohtorikoulutuskeskus merkitsee yhteensä yli kahta miljoonaa markkaa jatko-opintojen järjestämiseen.

-Saamme tutkimusryhmiimme neljän vuoden ajan muutamia nuoria jatko-opiskelijoita joka vuosi, evoluutioekologian tutkimusta johtava professori Rauno Alatalo kertoo. Ihmisen kehitys -yksikölle tohtorikoulutus merkitsee eurooppalaisen tutkijaverkoston tiivistymistä. Professori Heikki Lyytinen on vetänyt lapsen kielellistä kehitystä ja lukivaikeuksia tutkivaa verkostoa jo viiden vuoden ajan.

-Verkostoon kuuluvat kymmenet jatko-opiskelijat voivat nyt avoimessa EU-haussa pyrkiä tekemään osan väitöskirjatyöstään, Lyytinen sanoo. Eurooppalainen tohtorikoulutus on EU-komission viidennessä tutkimuksen puiteohjelmassaan aloittama uusi toimintamuoto laadukkaan tutkijakoulutuksen ja tutkijoiden liikkuvuuden edistämiseksi jäsenmaissa ja liitännäisvaltioissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.