Eurooppalaisvalmistajalta täyssähköinen perhefarmari – kuluttaa vähemmän kuin Tesla Model 3

Tässä on tuliterä Peugeot 308, joka kantaa ensimmäisenä merkin uutta logoa 1:09
Tältä näyttää uudistunut Peugeot 308.

Täyssähköisiä farmareita ei markkinoilla juuri ole, mutta pian valikoimaan on tulossa odotettu uutuus.

Peugeot tuo myyntiin täyssähköisen 308-farmarin. Ranskalaisvalmistaja kutsuu autoa ensimmäiseksi eurooppalaisvalmistajan sähköfarmariksi, mikä tosin tarkoittanee, ettei se pidä esimerkiksi Porsche Taycanin Cross Turismoa aitona farmarina.

Peugeotin tiedotteen mukaan e-308:n kulutus on vain 12,7 kilowattituntia sadalla kilometrillä. Mikäli tieto pitää kutinsa, on se jopa vähemmän kuin mittatikkuna usein pidetyllä Tesla Model 3:lla. Peugeot sanoo e-308:n olevan C-segmentin taloudellisin sähköauto, ja se ilmoittaa akuston kooksi 54 kWh.

115 kilowatin eli 156 hevosvoiman teho ei tosin ole sähköautojen suorituskykyisimmästä päästä, mutta ilmoitettu WLTP-toimintamatka on saatu hilattua kiitettävästi yli 400 kilometriin, joskin tyyppihyväksyntä on vielä kesken.

Auton mukana tuleva sisäinen laturi on kolmivaiheinen ja tukee 11 kW:n AC-latausta. Yli 100 kW:n tehoisesta pikalaturista akku latautuu 20–80 prosentin välin alle 25 minuutissa.

Peugeot e-308 SW tulee tarjolle ensi vuoden puolivälissä. Samalla tulee myyntiin myös viistoperäisen e-308:n täyssähköinen versio.

Lähde: Peugeot

Lue myös:

    Uusimmat