Euroopan top 10 -kohteet – Koe nämä edes kerran elämässä!

Euroopan kaupungeissa riittää nähtävää. Mitkä ovat ne, jotka tulisi nähdä edes kerran elämässä? TripAdvisor.com listasi Euroopan top-kohteet.

1. Lontoo

Lontoossa riittää nähtävää! Kaupungin kuuluisimmat nähtävyydet Lontoon Tower ja Buckinghamin palatsi kuuluvat useimpien turistien kohteisiin. Taiteen ystävien kannattaa tutustua National Gallery -taidemuseoon ja Tate Modern -modernin taiteen museoon. Jos olet kiinnostunut sotahistoriasta, vieraile Cabinet War Rooms -museossa. Unohda kaikki mitä olet kuullut brittiläisestä ruuasta - Lontoon ravintolatarjonta on uskomaton.

2. Rooma

Rooma on niitä kaupunkeja, joissa voisit viettää vuoden ja silti tuntea, että olet vain raapaissut pintaa. Historialliset alueet, ylistetty taide ja tietenkin italialainen ruoka kuuluvat sen anteihin. Kokeile maailmankuulua pizzaa, herkuttele torimansikoilla ja etsi kaupungin paras gelato-baari. Ikuinen kaupunki suihkulähteineen kuuluu jokaisen matkailijan pakko kokea -listalle.

3. Pariisi

Pariisin ehdottomiin nähtävyyksiin lukeutuvat Louvre, Notre Damen katedraali ja Eiffel-torni. Älä kuitenkaan unohda kokea kaupungin suuria bulevardeja ja nauttia tunnelmallisista katukahviloista ja bistroista. Pariisi tarjoaa myös loistavat mahdollisuudet shoppailuun: onpa makusi kallellaan luksustuotteisiin tai kirpputoreihin, molempia löytyy kaupungista.

4. Istanbul

Monikulttuurisessa Istanbulissa Eurooppa ja Aasia kohtaavat. Tässä kauniissa kaupungissa vuosisatoja vanhat moskeijat, kirkot ja torit sijaitsevat vierekkäin modernien ravintoloiden, gallerioiden ja yökerhojen kanssa. Ehdoton nähtävyys on bysanttilaisen arkkitehtuurin helmi Hagia Sofian kirkko. Kokeile myös turkkilaista kylpylää, joka on varmasti eksoottinen kokemus.

5. Barcelona

Barcelona on arkkitehtuuria rakastavien kaupunki. Vanhankaupungin alueen keskiaikainen ja roomalaisaikainen rakennustyyli on ehdottomasti nähtävä. Ehkä kuuluisimpia kohteita on myös Antonio Gaudin suunnittelema roomalais-katolinen kirkko Sagrada Famiglia. Barcelonan yöelämä ja trendikkäät hotellit ovat vertaansa vailla. Kokeile myös piknikkiä joissain kaupungin lukuisista puistoista. Vilkkaalla La Boqueria -torilla myydään paikallisia herkkuja, josta voit tehdä vaikkapa päivän eväät.

6. Berliini

Berliini on monipuolinen kaupunkikohde. Kokemisen arvoista on keskustan Mitte-kaupunginosan tunnelma ja Berliinin eläintarha. Kaupungilla on myös tarjota korkeakulttuuria - käy kuuntelemassa yhtä maailman arvostetuimmista orkestereista, Berliinin Filharmonikkoja. Älä unohda kiinnostavia historiallisia nähtävyyksiä, kuten Berliinin muuria, Brandenburgin porttia, Potsdamer Platz -aukiota tai symbolista Checkpoint Charlieta.

7. Firenze

Firenzessä täytyy käydä kerran elämässä. Vangitsevan kaunis kaupunki henkii runollista tunnelmaa ja historiaa. Kaupungissa voit tutustua Michelangelon David-patsaaseen ja muihin taideaarteisiin. Auringonlasku Arno-joen yllä on unohtumaton.

8. Praha

Historiallisten ja kulttuuristen kohteiden Praha on ehdottomasti käymisen arvoinen kaupunki. Keskiajalla perustettu Prahan linna ja Juutalaiskortteli ovat suosituimpia nähtävyyksiä. Kaupungin iltaelämästä löytyy jokaiselle jotain: aina trendikkäistä yökerhoista tunnelmallisiin viinibaareihin.

9. Dublin

Dublinia on helppo rakastaa. Missä muualla voit oppia paikallisesta historiasta ja kulttuurista yhtä perusteellisesti kuin vierailemalla kaupungin lukuisissa pubeissa? Kävele Liffey-joen rantaa pitkin tai maista Guinness-olutta. Dublin on myös loistava koko perheen kohde. Lapset voi vielä vaikkapa Dublinin eläintarhaan tai piknikille Phoenix Parkiin.

10. Amsterdam

Värikkäiden talojen, kanaalien ja siltojen kaupunki Amsterdam on yksi Euroopan viehättävimmistä kohteista. Suosituimmat nähtävyydet ovat Anne Frankin talo, Van Gogh -museo sekä värikäs kukkatori. Kävijöitä vilisee myös kuuluisa Punaisten lyhtyjen alue. Kiinnostaisiko yöpyä erikoisessa majoituksessa? Kokeile asuntolaivaa!

Kuvat Colourbox.com

Lähde: www.tripadvisor.com

Lue myös:

    Uusimmat