Nyt on aika toteuttaa matkahaaveet: Kaukoreittien lentohinnat pohjalukemissa

Vuoden alku on alennusmyyntien aikaa myös lentoyhtiöissä. Matkahakuyhtiö Travelmarket.fin julkaisema lentohintaindeksi paljastaa, että useisiin kaukokohteisiin pääsee nyt harvinaisen halvalla.

Suomen lentohintaindeksi seuraa lentohintojen kehitystä kuukauden välein kymmeneen kohteeseen niin Euroopassa kuin kaukoreiteilläkin. Indeksistä selviää, että tammikuun alet ovat painaneet etenkin kaukokohteiden hinnat pohjiin ja jopa 24 prosenttia viime vuotta alhaisemmiksi.

Kaukomaille alle 600 eurolla

Edullisimmilla lentolipuilla pääsee eteläafrikkalaiseen miljoonakaupunkiin. Lufthansa tarjoaa edestakaisen lennon Helsingistä Frankfurtin kautta Johannesburgiin 590 eurolla. Hinta on noin neljänneksen alempi kuin viime vuonna.

Air France kuljettaa huokeaan hintaan Pariisin kautta Mexico Cityyn. Helsingistä lähtevät edestakaiset lennot maksavat 692 euroa ja maakuntakaupungeista lähtevät lennot 815 euroa. Hinta on 13 prosenttia alhaisempi viime vuoteen verrattuna.

Atlantin yli pääsee noin puolella tonnilla. Finnairin lento suoraan Helsingistä New Yorkiin maksoi indeksin hintahaun aikaan 553 euroa ja Air Canadan lento Los Angelesiin kahden vaihdon kanssa 604 euroa. China Southern ja Air China lennättävät Sydneyyn 1230 eurolla.

Nämä yhtiöt edullisimmat kaukoreiteillä?

Travelmarket.fin mukaan Aasiaan matkustaessa Finnair on monesti ykkönen, mutta muualle vievät usein edullisimmin Lufthansa, Air France ja British Airways. Halvalla kaukomaille haluavan kannattaa siis lentää Frankfurtin tai Pariisin kautta.

Suomen markkinoista taistelevat myös Emirates, Turkish Airlines, Air China ja Aeroflot.

Tuorein vertailu on tehty matkustusviikolle 5 eli 28.1.–3.2.2013. Hintakehityksen suuntaa koko vuodelle on vielä vaikea arvioida, Travelmarket.fi huomauttaa tiedotteessaan.

Studio55.fi

Kuva: Colourbox.com

Lähde: Travelmarket.fi

Lue myös:

    Uusimmat