Euroopan pörssit näyttävät elpymisen merkkejä koronaviruksen luoman pelon jälkeen – pahin saattaa kuitenkin olla vasta edessä: "Markkinoilla on varauduttu pahimpaan vaihtoehtoon"

6:51
Kiina kielsi ryhmämatkat ulkomaille sunnuntaista alkaen – näin se iskee Lapin-matkailuun

Euroopan pörssit ovat tänään avautuneet nousun merkeissä, kun kovin koronaviruspelko hellitti ja sijoittajat siirtyivät ostolaidalle.

Helsingissä kurssit olivat aamupäivällä noin 0,6 prosentin nousussa ja myös kovia kokenut Finnair oli liki kolmen prosentin nousussa.

Myös Lontoon, Frankfurtin ja Pariisin kurssit olivat noin 0,3 prosenttia plussan puolella.

Vaikutukset eivät näy vielä Kiinassa

Aiemmin Aasiassa huoli uuden koronaviruksen leviämisestä piti kurssit laskussa jo toista päivää. Soulissa kurssit laskivat yli kolme prosenttia, Singaporessa kaksi. Tokiossa laskua kertyi puolen prosentin verran.

Vaikutukset eivät ole vielä näkyneet Kiinan ja Hongkongin pörsseissä, jotka ovat edelleen suljettuina uudenvuoden vieton takia.

Kurssit laskivat reippaasti edellispäivänä myös Wall Streetillä ja Euroopassa. Matkailualan yhtiöt ovat kärsineet pahiten, mutta myös kuluttajatuotteita valmistavat yritykset ovat olleet miinuksella.

– Kun otetaan huomioon Kiinan kasvanut rooli maailmanlaajuisissa tuotantoketjuissa, markkinoilla on varauduttu pahimpaan vaihtoehtoon, totesi AxiCorpin markkinastrategi Stephen Innes.

Innesin mukaan markkinoilla käydään kauppaa nyt sokkona, sillä kukaan ei vielä tiedä, miten koronavirus todella vaikuttaa maailmantalouden kasvuun. Monet arvioivat, ettei pahinta ole vielä nähty.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja