Koronaviruksen pelko pitää pörssejä yhä vahvassa otteessaan – taloudellisesta shokista kärsivät pahiten matkailualan yhtiöt

Kiina kielsi ryhmämatkat ulkomaille huomisesta alkaen – näin se iskee Lapin-matkailuun 6:51
Kiina ilmoitti lauantaina aikovansa keskeyttää ryhmämatkat sekä maan sisällä että ulkomaille. Rajoituksella pyritään estämään koronaviruksen leviäminen.

Pörssit ovat tänään jatkaneet laskuaan Aasiassa, kun huoli koronaviruksen leviämisestä herätti pelko seuraamuksista maailmantaloudelle.

Soulissa kurssit laskivat päivän aluksi yli kolme prosenttia, Singaporessa kaksi. Tokiossa laskua kertyi puolen prosentin verran.

Vaikutukset eivät ole vielä näkyneet Kiinan ja Hongkongin pörsseissä, jotka ovat edelleen suljettuina uudenvuoden vieton takia.

Kurssit laskivat reippaasti edellispäivänä myös Wall Streetillä ja Euroopassa. Matkailualan yhtiöt ovat kärsineet pahiten, mutta myös kuluttajatuotteita valmistavat yritykset ovat olleet miinuksella.

Helsingissä Finnair on ollut viime päivinä kovimmassa ryöpytyksessä.

– Kun otetaan huomioon Kiinan kasvanut rooli maailmanlaajuisissa tuotantoketjuissa, markkinoilla on varauduttu pahimpaan vaihtoehtoon, totesi AxiCorpin markkinastrategi Stephen Innes.

Innesin mukaan markkinoilla käydään kauppaa nyt sokkona, sillä kukaan ei vielä tiedä, miten koronavirus todella vaikuttaa maailmantalouden kasvuun. Monet arvioivat, ettei pahinta ole vielä nähty.

Lue myös:

    Uusimmat