Euroopan pörssejä laskussa Macronin ilmoitettua uusista vaaleista

Ranskan presidentti Emmanuel Macronin ilmoitus uusista vaaleista voi heikentää euroa ja Euroopan osakemarkkinoita alkuviikosta, sanoo välitysliike XTB:n tutkimusjohtaja.

Ranskan taloudessa on jo reagoitu presidentti Emmanuel Macronin ilmoitukseen parlamentin hajottamisesta ja uusista vaaleista.

Pariisin pörssin CAC 40 -indeksi oli aamulla pörssien auetessa yli kahden prosentin laskussa, mutta nousi hieman aamun aikana.

Myös muualla Euroopassa pörssit ovat olleet tänään aamulla laskussa. Frankfurtin DAX-indeksi oli aamulla 0,7 prosenttia miinuksella.

Samoissa lukemissa oli yleiseurooppalainen Stoxx 600 -indeksi. Myös Milanon ja Amsterdamin pörssit olivat aamulla miinuksella.

Myös euro heikkeni suhteessa dollariin.

– Kukaan ei odottanut, että Ranska järjestäisi parlamenttivaalit EU-vaalien jälkeen, joten shokkitekijä voi heikentää euroa ja Euroopan osakemarkkinoita alkuviikosta, sanoi välitysliike XTB:n tutkimusjohtaja Kathleen Brooks.

Mediassa on jo ehditty ennakoida Ranskan parlamenttivaalien tuloksen vaikutusta talouteen. Jos laitaoikeistolainen Kansallinen liittouma (RN) voittaisi enemmistön Ranskan parlamentissa, Macronin vaikutusvalta maan sisäpolitiikkaa heikkenisi.

– Se on todennäköisesti hieman huono uutinen markkinoille. Se tuo mukanaan odottamattoman epävarmuuden tekijän, sanoi Berenberg-pankin pääekonomisti Holger Schmieding uutistoimisto Reutersin mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat