Mainos

Euro syöksähti Ranskan presidentinvaalituloksen myötä

Euron kurssi on noussut jyrkästi Ranskan presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen tuloksen myötä. Euro nousi dollariin nähden kaksi ja jeniin nähden kolme prosenttia Aasian pörssien avauduttua maanantaina.

Aasian aamun valjetessa euro nousi hetkeksi 1,09 dollariin ja asettui sitten noin 1,08 dollariin, kun vielä perjantaina euron kurssi oli 1,07 dollaria. Aamun nousu oli eurolle suurin sitten marraskuun puolivälin.

Euro nousi myös jeniä vastaan noin 120 jeniin perjantaiseen noin 117 jeniin verrattuna.

Tokion pörssissä Nikkei-indeksi piristyi 1,4 prosentin nousuun. Hongkongin pörssi avautui niin ikään plussalla ja Hang Seng -indeksi nousi 0,6 prosenttia.  

Macronilla rauhoittava vaikutus

Ranskan presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen voittaja on En Marche -liikettä edustava, Eurooppa-myönteinen Emmanuel Macron. Toisella kierroksella hän kisaa presidentinvirasta äärioikeiston ehdokkaan, euroskeptisen Marine Le Penin vastaehdokkaana.

Markkinoilla pelättiin etukäteen tilannetta, jossa vasemmiston Jean-Luc Melenchon olisi noussut Macronin ohi ja Ranska olisi toisella presidentinvaalikierroksella valinnut johtajansa kahdesta euroskeptikosta.

– Tällä haavaa Macron on matkalla presidentiksi, joten on todennäköistä, että näemme elpymistä riskinottohaluissa Euroopan ja Ranskan markkinoilla, sanoo UBS:n ekonomisti Dean Turner BBC:lle.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja