Pääministeritaisto käynnistyi Ranskassa Macronin hajoitettua parlamentin

Macron vakuutti luottavansa kansan kykyyn tehdä oikeita valintoja tulevissa ennenaikaisissa parlamenttivaaleissa.

Laitaoikeistolaisen Kansallisen liittouman (RN) puheenjohtajasta Jordan Bardellasta, 28, tulee puolueen ehdokas Ranskan pääministeriksi, kertoi puolueen varapuheenjohtaja Sebastien Chenu radiohaastattelussa.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron hajotti eilen maan parlamentin, kansalliskokouksen sen jälkeen, kun Kansallinen liittouma oli saanut murskavoiton eurovaaleissa. Macronin Renessanssi-puolueen johtama liittouma sai noin puolet vähemmän ääniä kuin RN.

Ranskassa pidetään näin ennenaikaiset parlamenttivaalit kuluvan kuun lopussa.

Macron kirjoitti tänään viestipalvelu X:ssä luottavansa ranskalaisiin.

–  Luotan ranskalaisten kykyyn, jotta he tekevät oikean valinnan koskien itseään ja tulevia sukupolvia. Ainoa tavoitteeni on olla hyödyksi maalle, jota rakastan syvästi, presidentti kirjoitti.

Markkinat reagoivat heti eurovaalien tulokseen. Pariisin ja Frankfurtin pörssit avautuivat laskuun ja euro heikkeni suhteessa dollariin.

–  EU:lla on edessään historiallisen haastavat ajat, kun järjestelmän ulkoiset ja sisäiset "murtumat" vaatisivat lisää yhteistyötä, ei sen vähentämistä. Edessä on nyt vaikeita neuvotteluja, sanottiin ruotsalaisen Skandinaviska Enskilda Bankenin tiedotteessa asiakkailleen.

Lue myös:

    Uusimmat