Mainos

Euroopan johtavat korismaat vetoavat Euroliigaan – lupaavat tukea myös Susijengille

5:46

Euroopan kuusi johtavaa koripalloliittoa sitoutuvat kutsumaan Euroliigassa pelaavat koripalloilijansa kaikkiin vuoden 2019 MM-kisojen karsintaotteluihin. Saksan, Kreikan, Italian, Venäjän, Espanjan ja Turkin lajiliitot julkaisivat asiasta perjantaina yhteisen lausunnon.

Nämä maat aikovat siis kutsua maajoukkuepelaajansa MM-karsintaotteluihin riippumatta siitä, pelataanko samaan aikaan Euroliigaa.

Saksa, Kreikka, Italia, Venäjä, Espanja ja Turkki pyytävät kuitenkin Euroliigaa sijoittamaan pelinsä sellaisiin ajankohtiin, joissa ei synny päällekkäisyyttä marraskuussa käynnistyvien MM-karsintaottelujen kanssa. Samaa ehdotti perjantaina myös Kansainvälinen koripalloliitto Fiba.

Fiba sen sijaan tyrmäsi Euroliigan ehdotuksen, joka siirtäisi MM-karsintapelit ensi kesälle, mutta samalla varmistaisi parhaiden pelaajien pääsyn maajoukkueisiin.

Miten käy Koposen ja Salinin?

Saksan, Kreikan, Italian, Venäjän, Espanjan ja Turkin lajiliitot ilmaisevat tukensa myös muille kansallisille liitoille, jotka haluavat Euroliigassa pelaavat koripalloilijansa mukaan maajoukkueotteluihin. Tuki koskee siten myös Suomen koripalloliittoa ja sitä kautta maajoukkuetta Susijengiä.

Jos Fiba ja Euroliiga eivät saa asioita sovittua, Espanjan pääsarjan ohella Euroliigassa pelaavat Suomen takamiestähdet Petteri Koponen ja Sasu Salin joutuvat olemaan sivussa useista karsintapeleistä.

Susijengi pelaa samassa karsintalohkossa Tshekin, Islannin ja Bulgarian kanssa. Kolme parasta joukkuetta etenee kuuden joukkueen jatkolohkoon, josta kolme parasta etenee Kiinassa vuonna 2019 pelattaviin MM-kisoihin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.