Mainos

Tulikuuma riitely jatkuu, Fiba tyrmäsi Euroliigan ehdotuksen – Koposen ja Salinin tilanne tukala

5:46

Kansainvälinen koripalloliitto Fiba tyrmäsi Euroliigan ehdotuksen, joka siirtäisi MM-karsintapelit ensi kesälle, mutta samalla varmistaisi parhaiden pelaajien pääsyn maajoukkueisiin.

Euroliiga eli virallisessa yhteydessä Euroleague Commercial Assets (ECA) pyörittää Fiban kilpailuista erillään Euroopan seurajoukkueiden kahta rahakasta kärkikilpailua, Euroliigaa ja Eurocupia. ECA ehdotti torstaina muutosta kansainväliseen koripallokalenteriin, mikä siirtäisi maajoukkuepelien ikkunan kesäkuun puolivälistä heinäkuun loppuun – kaksi viikkoa valmistavaan jaksoon, neljä viikkoa peleihin. Samalla Euroliigan otteluohjelma ei menisi ristiin esimerkiksi syksyllä alkavien MM-karsintojen kanssa.

Marraskuussa alkavat karsinnat ovat kuitenkin jo aivan oven takana, joten Fiban ei tarvinnut arpoa vastauksensa kanssa. Heti perjantaina kattojärjestö ilmoitti tiedotteessa, että Euroliigan esitystä "ei yksinkertaisesti voi ottaa tosissaan, eikä esitystä voi siten hyväksyä".

Fiba ei hyväksynyt esimerkiksi sitä, että vuoden 2019 MM-turnausta täytyisi siirtää syyskuulta heinäkuulle. Tiedotteessa syytettiin Euroliigaa myös siitä, että vuoden 2020 olympiakisojenkin päivämääriä yritetään muuttaa.

– ECA ei ota huomioon puhuttavinta näkökulmaa: siirtämällä vain kahta pelipäivää se voi ratkaista itse luomansa ongelman. Todellisuudessa ECA pitää maajoukkueita tarpeettomana ja häiritsevänä osana koripalloperhettä ja on siksi ehdottanut vähenmtävänsä niiden läsnäoloa entisestään.

Jos ja kun Fiba ja Euroliiga eivät saa asioita sovittua, muiden muassa Suomen koripallomaajoukkue kärsii takaiskuista. Espanjan pääsarjan ohella Euroliigassa pelaavat takamiestähdet Petteri Koponen ja Sasu Salin joutuvat olemaan sivussa useista karsintapeleistä.

Euroliigassa pelaavilla seuroillakin on oma sanansa sanottavana. Liettualaisen Zalgiris Kaunasin toimitusjohtaja on linjannut, että seura ei aio päästää pelaajiaan mihinkään karsintapeleihin. Toisaalta Italian koripalloliiton pomo vaatii Olimpia Milanoa päästämään pelaajansa Italian maajoukkueeseen. Koposen edustama Barcelona ja Salinin Malaga eivät ole vielä ottaneet kantaa toimintatapoihinsa MM-karsintojen suhteen.

Susijengi pelaa samassa karsintalohkossa Tshekin, Islannin ja Bulgarian kanssa. Kolme parasta joukkuetta etenee kuuden joukkueen jatkolohkoon, josta kolme parasta etenee Kiinassa vuonna 2019 pelattaviin MM-kisoihin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.