Mainos

EU-vaalibudjeteissa suuria eroja

Eniten vaalimainoksiin rahaa käyttänyt europarlamenttiehdokas on kuluttanut mainontaan lähes 30 000 euroa, mutta myös vain parinsadan euron budjetilla pääsee alkuun.

Ensi kesäkuun EU-vaalikampanjointi on saanut laimean lähdön. Vaalimainoksia on julkaissut vasta kymmenesosa ehdokkaista, eivätkä puolueetkaan ole innostuneet vaalivetureiksi. Observer Finland Oy:n MTV:n uutisille tekemän lehtimainontaselvityksen mukaan mainontaan käytetyissä rahasummissa on huikeita eroja.

Observer Finland tutki yli 40 päivä- ja aikakauslehden EU-vaalimainokset. Hinnat on laskettu palstamillimetrien perusteella. Ehdokkaan mahdollisesti saamat alennukset eivät ole tiedossa.

Eniten rahaa on ehtinyt käyttää pohjalaismeppi Kyösti Virrankoski, kaikkiaan jo lähes 30 000 euroa. Seuraavaksi eniten on keventynyt Ulpu Iivarin ja Anneli Jäätteenmäen kukkaro, molemmilla noin puolitoista tuhatta euroa.

Yksi tähän mennessä vähiten rahaa käyttäneistä on nurmijärveläinen Satu Raiski, vajaat 200 euroa.

"Kyllä mielestäni se riittää, että tuo näkemyksensä esille, ja kotisivuthan ovat esimerkiksi nykyään tosi tärkeät, ja niihin ei niin paljon rahaa tarvitse", sanoo keskustan EU-vaaliehdokas, nurmijärveläinen Satu Raiski.

Kahvitilaisuudet ja seminaarit suosittuja


Lehtimainoksia oli tutkimusajanjaksolla julkaissut vasta 22 ehdokasta. Koko lehtimainontapotista Kyösti Virrankoski on yksinään käyttänyt hulppeat kaksi kolmasosaa.

"Ei se niin voi olla, että vain suurella rahalla päästään päättämään ihmisten asioista. Kyllä itse kuitenkin luotan siihen, että perinteinen vaalityö ja ihmisten kanssa oleminen on rahaakin tärkeämpää", sanoo kokoomuksen EU-vaaliehdokas Antti Niemi-Aro Seinäjoelta.

Muuten kampanjointi on rajoittunut kahvitteluihin ja seminaareihin. Suosittua on pyytää omiin tilaisuuksiin vetureiksi raskaan sarjan yhteiskunnallisia vaikuttajia. Näin teki esimerkiksi RKP:n kansanedustaja Henrik Lax, jonka Eurooppa-seminaarin pääsylipusta sai pulittaa 900 euroa. Puhujien joukossa olivat muun muassa Sirkka Hämäläinen ja Jaakko Iloniemi.

(MTV3)

Puolueet ovat jääneet taka-alalle EU-vaalikampanjoissa.

(Kymmenen uutiset 11.04.2004)

(Seitsemän uutiset 11.04.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.