Mainos

EU-parlamentin uusi puhemies lupaa puuttua epäluottamukseen – instituutiot lähemmäs kansalaisia

Europarlamentaarikkojen pitää tehdä kaikkensa, jotta EU-instituutiot tulisivat lähemmäs kansalaisia, sanoo parlamentin uusi puhemies Antonio Tajani.

Pitkällisen äänestysrumban jälkeen valittu Tajani haluaa, että parlamentaarikot ovat mahdollisimman paljon suoraan yhteydessä kansalaisiin. Tavallisia kansalaisia, niin maanviljelijöitä kuin kalastajiakin, pitää kutsua hänen mielestään parlamenttiin kylään, jotta he pääsevät kertomaan suoraan murheistaan.

Italialainen Tajani omisti voittonsa maanjäristyksistä kärsineille italialaisille, joiden luona hän lupasi vierailla ensitöikseen.

Keskustaoikeistoa edustava Tajani joutui myös vastaamaan kysymykseen, mitä EU-kriittiselle ECR:lle luvattiin tämän tukemisesta. Suoraa vastausta ei kuitenkaan kuultu. Uusi puhemies lupasi, että jokainen saa äänensä kuuluviin istuntosalissa oli puhuja hänen kanssa samaa tai eri mieltä.

– Minä uskon Eurooppaan, mutta jos joku haluaa kritisoida ajatusta parlamentissa, hän on vapaa niin tekemään, Tajani sanoi lehdistötilaisuudessa heti valintansa jälkeen.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja